chang, Saksamaa München ja Prantsusmaa Annecy.

Eesti olümpiakomitee saavutusspordi divisjoni juht Martti Raju loodab, et valitakse Euroopa linn, eeskätt sooviks ta lähetada eestlased seitsme aasta pärast Münchenisse. Raju usub, et Euroopat ei kanta maha üksnes sellepärast, et eelseisvad mängud toimuvad Sotšis.  „Päris nii need asjad ka ei käi, et vaadatakse: nii, viimane oli Euroopas, tähendab, enam ei saa anda. Küllap need valijad ikka mõtlevad kaasa ja teevad parima otsuse,” sõnas Raju.

Ometi peetakse Pyeong-

changi eeliseks just seda, et linn on end pidevalt toonuses hoidnud ja kahel viimasel valimisel napilt kaotanud: Sotšile jäädi alla nelja ja Vancouverile kolme häälega.

Samal ajal tumestab nende ambitsioone 2009. aasta laskesuusatamise MM-i korraldamine, kus oli väga vähe pealtvaatajaid. Huvi talispordi vastu, mida ei tehta jäähallis, on seal kandis üldse leige. „Lõuna-Korea kandideerib absoluutselt igale poole ja alati, kuid samas kogemust neil ju ei ole,” tõdes Raju.

Üldiselt arvataksegi, et võitluseks läheb Korea ja Saksamaa linna vahel. Kõige väiksemate lootustega sõidavad Aafrikasse paljude arvates Annecy esindajad, sest kohalikud ei ole olümpiast teab mis vaimustuses ja ka rahastamisskeem ei ole piisavalt selgelt paika pandud. Annecy ettearvatavat kaotust toetab seegi, et erinevalt kolleegidest Christian Wulffist ja Lee Myung-bakist otsustas Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy Durbanisse mitte sõita.