Paljud fännid olid meisterdanud plakatid kirjadega „Nole, me armastame sind”, „Nole tõusis kuningaks” ja „Nole on meie riigi uhkus”.

Djokovic näitas neile vastu Wimbledoni karikat. Uhke auhind pani tähe juba Londonis heldima, kui ta teel lennujaama sai oma trofeed esimest korda rahulikult imetleda. „Muutsite tänase päeva üheks minu elu tähthetkeks, mida ma kunagi ei unusta,” sõnas Djokovic pöidlahoidjatele.

Kolmas suur võit

Belgradi elanike sõnul ei ole nende linna ajaloos veel nähtud nii suurt inimhulka spontaanselt kogunemas. Tõsi, endise Jugoslaavia presidendi Tito vastuvõtud olid samuti rahvarohked, kuid need olid planeeritud.

Rõõmsal kohtumisel rahvaga said sõna ka Djokovici lähedased. Tema 15-aastane vend Djordje andis tormihoiatuse, kinnitades esireketile, et üheksa aasta pärast toob tema samasuguse karika koju. Djokovici ema Dijana aga rõhutas, et ta on kindlasti maailma üks uhkemaid emasid. Pidustused lõppesid ilutulestiku ja Tap 001 kontserdiga, mille taktis Nole ja tema pruut Jelena laulsid ja tantsisid.

Novak Djokovic võitis pühapäeval oma kolmanda suure slämmi turniiri: 2008. ja 2011. aasta Australian Openi esikoha kõrval triumfeeris ta esimest korda Wimbledonis. Samuti tõusis ta maailma esireketiks, tõugates troonilt 2004. aastast valitsenud duo Rafael Nadal (Hispaania) – Roger Federer (Šveits).

• Novak Djokovici kaks nooremat venda Marko (paremal) ja Djordje  (keskel) mängivad samuti tennist. Mõlemad on lubanud: oodake vaid, las me treenime veel natuke, ja ühel päeval ei ole maailma esireketist vennal meie vastu kerge.

• 19-aastane Marko hoiab praegu maailma edetabelis 658. kohta. Esimese juunioride turniiri võitis ta 2008. aastal, sama aasta septembris jõudis ka esimest korda ATP turniirile, kuid kaotas Tai Openi avaringis soomlasele Jarkko Nieminenile 6 : 2, 6 : 0.

• Markost veelgi sõnakam on 15-aastane Djordje, kes läks tennisetrenni kaheksa-aastaselt. Noormees, kellele meeldivad spagetid, talv, Lamborghini, AC Milan ja matemaatika, ei näe mingit põhjust, miks temast ei võiks kasvada perekonna parim tennisist. Ja ühtlasi siis loomulikult maailma esireket.