Inspektsiooni Saaremaa büroo juhtivinspektor Anneli Vahter kirjeldas, et sihtkaitsevööndisse oli autoga sõidetud vaatamata sellele, et autoparkla juurde on paigaldatud tõkked – muu hulgas ka ümarad raudkivid. „Keegi Kalevipoeg oli kivid eest ära lükanud, et autoga sihtkaitsevööndisse sõita, mis näitab, et tahtmine oli ikka suur,” osutas Vahter. „Selgus veel, et auto oli liiva sisse kinni jäänud ja auto väljasaamiseks oli otsustatud välikäimla uksed eest lõhkuda ja need autorataste alla panna.”

Inspektsioon alustas looduskaitsenõuete rikkumise alusel väärteomenetlust ja tegi kindlaks, et kaitsealal olid ringi tiirutanud ja laamendanud 20. aastates Saaremaalt pärit noored.

Kuigi rooli taga istunud noormees oli eelmisel nädalal kutsutud inspektsiooni Saaremaa büroosse selgitusi andma, ei ilmunud ta sinna. Vahter märkis, et selgituste andmisest patustajal siiski pääsu pole ja temaga vestlemiseks tuleb kasutada muid võimalusi.

Autoga sihtkaitsevööndis sõitmise eest ootab noormeest rahatrahv, mille maksimummäär ulatub 1200 euroni. „Kõigepealt võiks ikka mõelda, kas kaitseala on koht, kus oma jõudu ja auto võimsust proovida,” ütles Vahter.