„Väga hea, et mind kutsus siia Märt Meos, kes tegeleb samamoodi uue dramaturgiaga,” ütles Gatsalov võõrustajate kohta. „Tegutseme sama põllu peal.”

Tõepoolest, MTÜ R.A.A.A.M, mille egiidi all „Tühermaa” valmib, on seni teinud peamiselt uut eesti näitemängu. Vene uus dramaturgia liigub Gatsalovi sõnul ülesmäge: „Kümme aastat tagasi ei olnud mitte midagi, nüüd on tekkinud palju huvitavaid algatusi.” Ka Anna Jablonskaja looming on üldiselt tuntud. Jaanuaris Domodedovo terroriplahvatuses hukkunud autori tükke mängitakse nii Vene- kui ka välismaal.

Kui üldiselt leiavad silma torganud vene teatrilavastajad kergesti tööotsa välismaal, siis Kuldse Maski festivalil pärjatud Gatsalov töötab muukeelsete näitlejatega esimest korda. „Olen esimest korda Euroopas,” tunnistab ta, lisades, et seni on käinud vaid Ameerika Ühendriikides. „Mentaliteet on siin teine.” Mis aga puutub näitlejatesse, siis on Gatsalov nendega rahul – hea vene kool, kinnitab ta kvaliteeti.

Erilist rahuldust pakub külalislavastajale töö organiseerimine. „Ütleme proovis, et vaja oleks seda, ja ennäe, järgmine päev ongi räägitu kohal. Nii mina kui ka kunstnik Oksana Peretruhhina oleme väga rahul,” räägib ta.