Kui Zopp on Eesti esimängija, siis Castillo ehtne kosmopoliit: Euroopas kodunenud lõunaameeriklane, keda Eestis paeluvad head treenimisvõimalused. Ta on siin mitmel korral olnud Zopi treeningupartner. Pealegi on Castillo tüdruk Eestist.

Merko turniiri finaali esimese seti algus mängiti vihmas, mäng lõpetati päikesepaistes. Zopp oli rõõmu täis. „Ranne annab tunda, turniirivõiduga ma igatahes ei arvestanud,” sõnas ta.

Maailma edetabelis 558. kohal paikneva tšiillase senised omavahelised mängud Zoppiga olid viigis 3 : 3, nüüd pääses Zopp juhtima. „Vahva tunne muidugi, liiati õnnestus finaal hästi. Poolfinaal oli märksa raskem,” hindas Zopp. Eesti parim meestennisist tunnistas, et randmevigastuse süüks ei saa ta midagi panna. „Ega ma ka tervena suurt parem ei oleks.”

Ravi seisab ees

Tagajoonel visa tšiillane oli Zoppile raske vastane. „Mul tuli abi otsida teravusest ja sageli riski piiril mängida. Aga tuli välja,” kommenteeris Zopp, kes alustab homme Tampere turniiri, mille auhinnafondis on 42 500 eurot. „Seal mängib hoopis teine seltskond. Tugev turniir!”

Zopp on otsustanud, et pärast Tampere turniiri tuleb Wimbledonis viga saanud ranne terveks ravida. „Jäägu pealegi mõned turniirid vahele. Pean mõtlema tulevikule ega tohi riskida, et randmevigastus krooniliseks muutuks. US Openiks pean küll mängukorda saama,” loodab Zopp.

Sama lootus on naiste esimängijal Kaia Kanepil, kes praegu samuti vigastust ravib.

Eestlastest mängis Merko põhiturniiril veel Jaak Põldma, kes jõudis veerandfinaali ning pääseb kogutud punktidega taas maailma reitingutabelisse. Vladimir Ivanov piirdus avaringiga.

Merko Turniir

Poolfinaalid

Jürgen Zopp (1) – Alex Michon (Prantsusmaa, 3) 4 : 6, 6 : 2, 7 : 6, Hans Podlipnik-Castillo – Harri Heliovaara (Soome, loobumine).

Finaal

Zopp – Podlipnik-Castillo 6 : 3, 6 : 3.