Eriline küsitlus

Tänavune küsitlus on eriline, sest sel aastal vahetus valitsus ja mõni minister on tegutsenud mitmes ministeeriumis, teisel ministrikohal on aga olnud mitu ministrit. Nii saab hääletada nii kultuuriminister Laine Randjärve kui ka kultuuriminister Rein Langi tublidust hinnates. Aga võib-olla saab kõrgeima hinde hoopis Rein Langi tegevus justiitsministrina? Ka Jaak Aaviksoo on küsitluses topeltrollis – nii kaitseministrina kui ka haridusministrina.

Ka kõik ministrid saavad Eesti Päevalehest kirja, kus palume neil anda oma tegevusele hinnang kümnepallisüsteemis ning välja tuua oma suurimad õnnestumised ja ebaõnnestumised.
Huvilised leiavad küsitluse Eesti Päevalehe veebiversioonist www.epl.ee. Teine võimalus on arvuti veebibrauserisse sisestada küsitluse juurde viiv link: http://bit.ly/tx2lY1.
Varasemal kolmel aastal on Eesti Päevalehe ministrite küsimusele vastajaid olnud 500 kuni tuhande ringis, enam-vähem pooleks on jagunenud nii Tallinna kui ka muu Eesti arvajad, kelle hulgas domineerib kõrgharidus.

Kõrgemaid keskmisi hindeid on saavutanud majandusminister Juhan Parts: 6,1 aastal 2010, haridusminister Tõnis Lukas 6,0 aastal 2010 ja kaitseminister Jaak Aaviksoo 5,9 aastal 2009.
Kõige madalamad hinded on olnud kultuuriminister Laine Jänesel: 2,6 (2010), sotsiaalminister Maret Maripuul 2,8 (2009) ja regionaalminister Siim Kiisleril 3,0 (2008).