„Olen Silverist viimastel päevadel palju mõelnud. Ta oli juba lapsena nii aus ja siiras. Nüüd, kus ta need rahaga sekeldamised ära rääkis, ma kohe imestan, et ta suutis neid nii kaua enda sees hoida.” Õie jutus on veenvust. „Loomulikult pole rahaküsimused ainult Reformierakonna probleem, olen ilmas mõndagi näinud ja tean, kuidas asju on aetud. Aga täna kardan küll, et nad teevad Silverist märtri. Juba on mindudki isiklikuks.”

Kõikjal käib susserdamine

Täna pole kerge ühelgi Jõgevamaa aktiivsel inimesel, kes on end mõne erakonnaga sidunud.

Oravaparteil on maakonnas umbes 600 liiget. Jõgeva linna reformierakondlaste juhi Kalle Pindi sõnul tundus Silver Meikari jutt kõigile hämmastav ja uskumatu. Tundub senini.

„Arvan, et keegi on kellegagi väga kõvasti tülli läinud, kui äkitselt hakatakse mingeid kahe aasta taguseid asju välja kaevama,” ütles Pint. Ta rõhutas, et Jõgeva reformierakondlasi see skandaal otseselt ei puuduta, sest nende piirkonna raamatupidamine on alati korras olnud. „Nii oli see ka siis, kui ma töötasin toonase linnapea Kalev Lillo ajal abilinnapeana,” kinnitas Pint.

Mäletatavasti süüdistas Silver Meikar just Lillot, et too andis talle üle teadmata päritoluga raha. Eesti Päevalehele on teada ka Jõgevamaa endine reformierakondlane, kelle erakonnast lahkumise üks põhjus olid just hämarad finantsskeemid partei rahastamiseks.

„See pole ainult Reformierakonna probleem, kõikjal käib susserdamine. Ja lõppude lõpuks ei muutu midagi,” jäi kõlama vestlustest nii tänaval jalutanud inimeste kui ka linnavalitsuse ametnikega.