Juba sellise põhimõttega välja tulemine on nende inimeste räige petmine, kes on otsustanud oma elu riigi teenimisele pühendada. Ma ei ole eripensionide väga tulihingeline pooldaja, kuid selle alternatiiviks peaks siis olema hea konkurentsivõimeline palk, millest inimene saaks normaalselt maksta näiteks kogumispensioni makseid.

Politseikolledži direktor olles planeerisime värbamiskampaaniaid, siis väga suure rõhu panime selle, et inimene garanteerib selles ametis endale rahuliku vananemise. Kui see ära võtta neilt, kes on tulnud politseisse tööle selle teadmisega, et nad seda eripensioni saama hakkavad, siis tegelikult saavad nad väga räigelt petta. See on nagu kui sa ostad mingi toote, mis peab töötama, kuid pärast hakkab müüja ütlema, et see ei pidanudki töötama.

-Kas eripensionide kaotamine võiks mõjuda ohuna riigi sisejulgeolekule?

Alati tuleb arvestada, et inimeste lootuste purustamine võib eriti avalikus sektoris kaasa tuua teatud põhimõtete ümbervaatamise. Kindlasti ei oleks see massiline, kuid mõne inimese jaoks võib see olla kaudselt murdumismomendi põhjuseks.

-Praegu on siseministeeriumi ja eripensionide reformi ettepaneku teinud sotsiaalministeeriumi vahel teatavad erimeelsused. Kumb jääb lõpuks peale?

See saab olema üks päris suur tüliõun, kuid võib-olla see surutakse isegi läbi. Kui riik on võtnud endale poliitiliselt ülemääraseid kohustusi, näiteks tulumaksu langetamine ja maamaksu vähendamine, siis see kõik võtab riigikassast raha ja selge on see, et tuleb hakata otsima võimalusi, kuidas neid auke katta. Selleks, et nende antud valimislubadustega võimul püsida, tuleb mingid asjad ilmselt jõuga läbi suruda.