Äriregistri andmetel on Gnidinil ja Kovalenkol ettevõttes kummalgi 2000 euro suurune osalus. Toropov on osaühingusse panustanud 1000 eurot.

Ettevõtte tegevusalaks on märgitud valdusfirmade tegevus.

Väikeaktsionärid on aastaid vedanud vägikaigast BLRT Grupi praeguse juhtkonna ning suuromanikega. Kontserni juht Fjodor Berman on mitmel korral toonitanud, et kontsern aktsionäridele dividende ei maksa ning eelistab vaba raha investeeringuteks suunata. Väikeaktsionärid on aga avaldanud soovi ettevõttest dividende saada.

Viimati tunnistas Harju maakohus ebaseaduslikuks BLRT suuromanike otsuse muuta ühepoolselt BLRT Grupi nõukogu liikme Mihhail Gnidini ametilepingut.

Vaatamata BLRT süüdistustele ei tuvastanud kohus Gnidini tegevuses nõukogu liikmena rikkumisi. Kohtuotsuses märgitakse, et dokumentidega tutvumise õiguse realiseerimist ei saa pidada vaenulikkuseks ega ebalojaalsuseks aktsiaseltsi suhtes. Ühtlasi mõistis kohus Gnidinile välja vahepealse aja eest saamata jäänud nõukogu liikme tasu.

Mai lõpus nõudis BLRT Grupis 16,34 protsendi suurust osalust omav Gnidin ettevõtte aktsiatega tehtud tehingutele erikontrolli. Gnidin kahtlustas, et viimase viie aasta jooksul on BLRT Grupi juht ja suuromanik Fjodor Berman koos poja Mark Bermaniga saanud vähemalt viie miljoni euroni küündiva kingituse BLRT Grupi aktsiatena. Gnidini väitel on Bermanid omastanud väga odavalt BLRT Grupile kuulunud ettevõtte omaaktsiad.

BLRT juhid on märkinud, et Mark Berman pole pärast ettevõtte nõukogu liikmeks saamist ühtki aktsiat saanud ega võõrandanud. Enne nõukogu liikmeks saamist on Mark Berman ostnud küll tresooraktsiaid, kuid neid tehinguid polnud vaja üldkoosolekuga kooskõlastada.

Bermanid märkisid, et kõik tresooraktsiatehingud on teostatud väikeaktsionär Mihhail Gnidini välja töötatud tehingustruktuuri alusel ja Gnidini enda juhendamisel, mistõttu on etteheited eriti küünilised. Lisaks on mees kõik tresooraktsiatehingud heaks kiitnud. Ja tagatipuks on Gnidin ise tresooraktsiaid samasuguste tehingutega nimiväärtuse eest ostnud.