Mitu kuud kestnud pingutuse järel alustas politsei kriminaalmenetlust, mis päädis kooli majandusjuhile Elenile kohakaotusega – nimelt selgitas uurimine, et kooliruumide rentimise eest saadud raha kippus majandusjuhi taskusse jääma.

Prokuratuuri pressiesindaja Arno Põdra sõnul maksid koolilt klassiruumi üürinud autokool ja võimlat kasutanud võrkpallurid selle eest sularahaga valvelauda. Seal käis majandusjuhataja rahal järel, kuid linna arvele raha ei laekunudki. Majandusjuhataja jättis selliselt raha enda arvele kolme aasta jooksul ning kui poleks solvunud õpetaja sellest teada andnud, siis ilmselt poleks linnaesindajad seda veel nii pea avastanud.

Vallandatud õpetaja esitas enda sõnul avaldused läinud septembris õpetajate ametiühingusse, seejärel haridusametisse, kus kahtlustas erinevates tegudes kooli direktorit Kaljut, mille järel saabus ka vallandamisotsus, kus talle heideti ette pedagoogilisi puudujääke. Haridusamet jäi kooli juhtkonna poolele.

Õpetaja ei jätnud võitlust ning veebruaris linna sisekontrolli pöördumine andis lõpuks olukorrale uue hoo. „Koolis toimus palju erinevaid treeninguid, mille eest maksti sularahas keskmiselt 1500 krooni või 100 eurot kuus. Kuhu need rahad siis lähevad, mida direktor saab aula, spordisaali ja klassi rentimise eest?” küsis õpetaja.