Praegu on 74 elanikuga Pillapalu hajaküla territoorium peaaegu sama suur kui Tallinnal. Teed on aga hullus seisus, kuna riigimetsa majandamise keskuse autod muudavad need sama hästi kui läbimatuks.

Postiljon on hädas ega saa kirju edastada ning koolitusstuudiosse ei jõua külalised kohale. Mustjõe kõrtsitalu omanik Tiit Lumila ei pääse kevadel kohati ühes suunas liikuma. „See on minu viga, et pole viitsinud RMK-l jalgealust tuliseks teha. Nad lähtuvad seadusest. Neid ei huvita. Nemad ju kasvatavad metsa, ega nemad ei pea meie eest hoolitsema,” lausus Lumila.

Külaelanike mõõt on täis saanud. Pärast aastatepikkust kirjade saatmist ollakse valmis RMK peakontori ees piketeerima. „Kaks tundi tagasi saadeti höövel. Mullatee puhul pole sellest kasu. Pole enam midagi hööveldada, kuna puudub kruus. Läksin täna otseteed ja üks auto oli kinni jäänud. Me oleme vana soomaa peal, tee on kausis ning sügisel-kevadel ei suuda pinnas vett ära juhtida. Piisab esimesest vihmasajust ja see on üks suur mudaauk,” kirjeldas probleemi elanike eestkõneleja Pirjo Land.

„Seaduses on kirjas, et RMK on kohustatud kontrollima, kas kõik see asi vastab sellistele tonnaažidele. Aga meil on siin nõukogudeaegsed teed, mis pole selliste läbivedude jaoks mõeldud. Omavalitsus saab nõuda teekategooria kõrgemaks tõstmist,” leidis Land.