Paljud inimõigusorganisatsioonid on varemgi sama kuulutanud, kuid nagu märgiti New York Timesi sõjateemadele pühendatud blogis, on üleeile avaldatud uuring seni mahukaim droonirünnakute käsitlus ja tugineb neis haavata saanute ning hukkunute perekonnaliikmete, Pakistani ametnike, juristide ja ajakirjanike küsitlemisele.

Ühtaegu ei suudeta selleski raportis tsiviilohvrite arvu nimetada ja viidatakse Londonis asuva uuriva ajakirjanduse büroo (BIJ) kogutud andmetele, mille järgi olevat 2004. aastast saadik hukkunud 474–885 tsiviilisikut. Raporti üks autoreid, James Cavallaro Stanfordist ütles ajalehele Los Angeles Times, et nad pidasid lihtsalt BIJ andmeid usaldusväärsemaks kui just droonirünnakute seirega tegeleva veebisaidi Long War Journal andmeid, mille järgi olevat 2006. aastast saadik hukkunud 138 tsiviilisikut.

Kaks lööki samasse kohta

New Yorgi ülikooli meeskonna juht Sarah Knuckey pidas eriti halvaks topeltrünnakute taktikat ehk pärast esimest lööki samas kohas veel ühe droonirünnaku korraldamist, mille tõttu hukkuvad esimese rünnaku ohvreid otsima ja abistama läinud päästjad ja sugulased. Üks humanitaarorganisatsioon, mille nime turvalisusele viidates raportis ei mainita, on andnud oma töötajaile juhise viivitada droonirünnaku kohale minekuga vähemalt kuus tundi.

Ameerika ametiisikud, sealhulgas president Barack Obama, on droonirünnakuid söakalt kaitsnud. Nende väitel on kaugjuhitavad lennumasinad terroristide kahjutuks tegemiseks kõige täpsemad relvad. USA ametnikud on ka väitnud, et nii rünnakute sihtmärgiks olevad rühmitused kui ka Pakistani ametnikud olevat tsiviilohvrite hulgaga liialdanud.