Hindamiskomisjon on Kama kandidatuuri välja valinud. Täna on minu eesmärk pidada konsultatsioone parlamendierakondadega ja otsuse kandidaadi esitamise kohta teen ma mõne aja pärast. Järgmine nädal on ka riigikogu vaba nädal. Seadus näeb ette õiguskomisjoni arvamuse andmise, nii et paratamatult on mõni nädal aega. Seega saame sellest rääkida märtsi keskpaigas.

••Kui õiguskomisjon ei anna heakskiitu, kas viite sellest hoolimata Kama kandidatuuri valitsusse?

Minu kohustuseks on viia läbi konsultatsioonid parlamendis, rääkida erinevate inimestega ja arutada selle ettepaneku üle, mida on hindamiskomisjon teinud. Me tuleme selle teema juurde tagasi, kui ma olen saanud aru pidada parlamendi fraktsioonidega.

••Kas võib juhtuda, et võtate Kama kandidatuuri tagasi, aja maha ja lähete teisele ringile, seni jätkab PPA-s peadirektorina kohusetäitja?

Ka sellest on täna vara rääkida. Meil on esitatud üks kandidaat ja konsultatsioonid tema osas käivad. Ma arvan, et saame rääkida sellest, mis juhtub kahe nädala pärast, täpselt kahe nädala pärast.

••Peaminister Andrus Ansip ei öelnud kolmapäeval riigikogus otseselt Kama kandidatuuri kohta midagi halba, küll aga kinnitas, et tema jaoks on esmane õiguskomisjoni seisukoht. Varem on Ansip otse öelnud, et kolm viimasesse vooru jõudnud kandidaati talle sobisid, üks neist eriti.

Kõik kuus konkursil kandideerinut on ju väga head inimesed. Kõigi nende nimed on käinud ajakirjandusest läbi. Midagi pole teha, selline see tänane seis on. Igal inimesel on oma roll ja seda rolli peab ta täitma. Meie otsime täna tippjuhi rolli täitjat ja mitte mingil juhul pole ma nõus käsitlusega, et me nende inimeste osas anname negatiivse hinnangu, kes väljavalituks ei osutu. See devalveerib minu hinnangul igasuguseid avalikke konkursse üldse. Minu arvates on see täiesti vale suund. See tähendab, et me võtame inimestelt ära igasuguse innu avalikel konkurssidel osaleda.

Kui need nimed tulevad välja, nagu on seekord juhtunud, siis inimesed võtavad seda justkui hinnanguna nende senisele tööle. Aga see pole kindlasti nii. See on täiesti vale käsitlus ja mul on väga kahju, et säärane sildistamine on toimunud. Need isikud on head oma ala spetsialistid, oma selgete rollide täitjad ja sellega pole antud mitte kellelegi kaugeltki mitte sellist hinnangut, mida on tahetud sildistada. Täna me otsime tippjuhti ja see pole lihtne ülesanne. Sest neid kandidaate pole ju väga palju tekkinud ka laias avalikkuses, kes võiks võtta nende 5500 inimese juhtimise enda peale.