Kapo praegune peadirektor Raivo Aeg astus ametisse 2008. aasta 16. juunil, mis tähendab, et veidi enam kui kolme kuu pärast saab tema ametiaeg läbi. Kuna julgeolekuasutuste seadus võimaldab selles ametis olla kaks ametiaega järjest, võiks ta jätkata ka järgmised viis aastat, juhul kui poliitikud on tema kandidatuuriga nõus ja ta ise seda soovib. Eesti Päevalehe andmeil soovivad poliitikud Aegi jätkamist.

Siseminister Vaher pole aga kapo peadirektori kandidatuurile veel mõelnud. „Ma ütlen väga selgelt: mul ei ole täna sellele küsimusele vastust, sest pean siin mõtteid koguma ja kindlasti rääkima ka tänase juhiga. Praegu on lihtsalt muud personaliotsingud võtnud oma aja. Iga asi omal ajal,” ütles Vaher. Ta viitas, et Raivo Aegi periood lõppeb juunis, ja see tähendab, et veel on aega. „Mis ei tähenda aga seda, et me peaksime venitama,” lisas siseminister.

Kapo juhi küsimuses pole venitamiseks tõesti aega. Nimelt kui Vaher ei sooviks Aegi jätkamist ega peaks sellele kohale pädevaks ka kedagi kaitsepolitseist, tuleks otsida inimene väljastpoolt. Ent kui kandidaat tuleb väljastpoolt kapot, kulub tema julgeolekukontrolliks kolm kuud. Enne seda, kui valitsus kandidaadi ametisse määrab, tuleb ära kuulata riigikogu julgeolekuasutuste ehk nn kapo erikomisjoni ja õiguskomisjoni arvamused. Kõik see võtab omakorda aega. „Jah, väga õige. Ja ma arvan, et see on märtsikuu küsimus,” kommenteeris Vaher.