Peaministri seisukoht sarnanes möödunud nädalal välja öelduga: praegu pole Kamal poliitilist toetust, kuid kui Vaher suudab Kama vastu meelestatud avalikku arvamust kuidagi mõjutada, võib ju teema juurde tagasi tulla.

Siiski oli peaministri hetkesõnum Vaherile: otsigu uus mees. „On siseministri otsustada, kas minna valitsusse sellise kandidaadiga, kes saab kindlasti riigikogu õiguskomisjoni ja valitsuse heakskiidu või üritada siis läbi suruda kandidaati, kellele toetus on praeguse hinnangu järgi suhteliselt nõrk,” sõnas peaminister juba reedel.

Ansip ütles ka seda, et praeguste hinnangute järgi võib oletada, et Reformierakonna fraktsiooni liikmete enamuse toetust hetkel nimetatud kandidaat Kama ei pälviks.

Möödunud nädalal lubas siseminister, et kohtub nii riigikogu õiguskomisjoni liikmete kui ka fraktsioonidega, et neile Kama tutvustada. Siiani pole komisjoni liikmete sõnul nendega kohtutud, samuti fraktsioonidega, kuid viimane on mõistetav, sest sellel nädal riigikogus istungeid ei toimu.