17.03.2013, 00:00
Retseptid: Malai köögis troonib rikkalik riis
Pool rahvast tegeleb päevad läbi kokkamisega, teine pool nende roogade nautimisega.

Banaanilehe eine India restos. Banaanilehele iga sööja ette tõstavad ettekandjad riisi ja aedviljad ning lauale tuuakse tellitud karrid, mida igaüks oma äranägemisel riisi juurde tõstab. Süüakse alati ja ainult parema käega (turistid saavad kahvli ja lusika ka). (Foto: Silja Luide)
Malaisia on äärmiselt huvitav maa, sest kokku saavad erinevatest riikidest tulnud sisserändajate kogukonnad ja põimuvad nende kultuurid. Üks, mis erinevate traditsioonide ja emakeelega inimesi ühendab, on toit. Nagu üks kokandusõpetaja, kelle juures käisin sealsete hõrgutiste valmistamise saladusi õppimas, ütles – malaislased armastavad süüa. Põhilised on malai, hiina ja india köök, kuid väga tugevad on ka Indoneesia, Tai ja Araabia mõjutused.
Oled juba tellija?