„Märtsi alguses sai meie leping Starmaniga läbi ning nad näitavad meie saateid ilma lepinguta,” ütles Kanal 2 juhatuse liige Urmas Oru. „Nad tulid turule uue Starboxi teenustepaketiga, millest on tekkinud tõeline sasipundar.” Starman hakkas oma vanu digibokse asendama uutega, mis sisaldavad peale videolaenutuse ka klientidele mugavat saadete 48 tunni jooksul kordusvaatamise võimalust.

„Meie oleme huvitatud, et inimesed vaataksid meie saateid reaalajas, sest kordusvaatamine võimaldab reklaamid vahele jätta, mis omakorda häirib reklaamiandjaid,” selgitas Oru. „Starman jagab kordussaateid oma klientidele tasuta, kuid nüüd tuleb hakata selle eest maksma. Kas ta jagab seda kulu klientidega või leiab vahendid senisest käibest, jääb Starmani otsustada.”

Kaabeltelevisiooni firmast nimetati Kanal 2-ga lepingu sõlmimise venimise põhjuseks äsja lõppenud koolivaheaega ja käsitleti erimeelsusi läbirääkimiste loomuliku kaasnähtusena. Sellegipoolest kinnitati, et populaarse telekanali näitamine jätkub ilma katkestusteta.

Leping on sõlmimata

„Klientidel pole põhjust muretsemiseks, kuid läbirääkimised käivad ja tulemuste suhtes ei taha ma spekuleerida,” ütles Starmani müügidirektor Indrek Ild. „Me ei ole Kanal 2 saateid korduses ilma tasuta näidanud – oleme nende näitamise eest maksnud.” Ild ütles, et läbirääkimiste takerdumise taga on Kanal 2 muutlik meel. „Märtsi alguses tundus, et kõik sujub, aga siis tulid partnerid välja uute soovidega,” lisas Ild.

Starmani suurim konkurent Elion kinnitas, et koostöö Kanal 2-ga sujub hästi. „Kordus TV-d pakume koostöös Kanal 2-ga alates 2011. aasta algusest, mil sõlmisime ka koostöölepingu,” ütles Elioni sisuteenuste juht Paul Kristjan Lilje.

Rahvusringhääling kiitis aga koostööd Starmaniga, kelle pakutav saadete kordusvaatamise teenus sobib Eesti Televisiooni arusaamaga. „Telejaama huvides on, et inimesed nende saateid rohkem vaataksid, kuid online-režiimis muutub see kiire elutempo tõttu sageli võimatuks,” selgitas rahvusringhäälingu juhatuse liige Hanno Tomberg. „Meie pildi edastamiseks on Starmanil kõik õigused lepingutega paigas.”

Praegu käivad Starmanil läbirääkimised ka TV3-ga, kuid sellelt ettevõttelt ei õnnestunud eile kommentaare saada.

Eelmine telesõda puhkes Kanal 2 ja STV vahel, kui ettevõtjad põhjendasid kokkuleppele mittejõudmist talvepuhkustega.