27.05.2013, 04:30
Šveitsi teadlaste uuring tõestas, et singid ja suitsuvorstid on tervisele kahjulikud
Rohke peekoni, salaami ja suitsutatud lihatoodete söömisel ja terviseriskide vahel on reaalne seos.Uuringu kohaselt töödeldud liha söömise vähendamine oleks ära hoidnud 3% selles osalejate surma.Pikem trend näitab, et eestlased tarbivad siiski enamikku lihatooteid üha vähem ja vähem.
FOTO:
Tihti läbivad meediat uudised mõnest keeduvorstist või viinerist, milles kas on vähe või pole üldse liha. Selliste lugude puhul viidatakse sageli, et tarbijad peaksid eelistama hoopis täissuitsuvorste ja sinke, mille lihasisaldus on suurem. Nüüd selgub, et ka liharikkam alternatiiv on kehv, sest see on tervisele kahjulik.
Sellise järelduseni on jõudnud Šveitsi Zürichi ülikooli teadlased, kes leidsid, et töödeldud punase liha sööjatel on suurem oht jääda südame- ja veresoonkonna haigustesse või vähki ning surra enneaegu.
Oled juba tellija?