Eks enamiku jaoks ongi kummastav ja arusaamatu, kuidas usaldatakse suuri rahasummasid noortele ettevõtjatele ilma igasuguste tagatisteta.

Rääkisime mõni aeg tagasi, et Peter Thiel ja teised investeerisid meie ettevõtmisse kuus miljonit dollarit. Miks me raha võtsime? Miks just temalt?

TransferWise’i visioon on muuta 100 miljardit dollarit väärt välismaksete tööstus­haru 10 miljardi dollari vääriliseks. Kui tahame olla need, kes maailma välismaksete turult 90 miljardi dollari jagu rasva välja opereerivad, siis peame tegutsema välkkiirelt ja tegema julgeid otsuseid, mida ei tohi mõjutada kontojääk meie pangaarvel.

Jutt paremast teenusest

Peter Thiel ehitas omal ajal koos Max Levchini ja Elon Muskiga (Tesla, SpaceX) interneti maksevahendi PayPal. Tänapäevani on PayPal maailma kõige edukam finantsteenus, mida ei paku pank. Inglismaa e-poed teavad rääkida, et kui lisada PayPal maksevalikutesse, kasvab müügikäive hüppega 20%. Kuidas tutvuda Peter Thieliga? Teda juba juhuslikult kokteilipeol ei kohta – selleks on tal liiga palju tegemist maailmaparandamise ja muude miljardäri asjadega. Peter leidis hoopis meid, sest meie tegevus läheb talle korda.

Meie turuosa Euroopas on parimal juhul 0,0001% valuutamaksetest. Peteri kuue-miljoni-dollari-küsimus meile oligi: mida te selle muutmiseks ette võtate? Meie vastus oli: pakume paremat teenust. Rääkisime sellest, kuidas me ehitame sisuliselt mitu korda paremat teenust, kui pangad praegu pakkuda suudavad. Me ei rääkinud praeguste pankade konkurentsist, vaid kuidas me oleme parimad ka siis, kui Google pangateenuseid pakkuma hakkab.

Erinevalt paljudest teistest Räniorus jäi Peter uskuma, et nii revolutsioonilist teenust on võimalik ehitada Londonist ja Tallinnast. Me müüsime talle jutustusi, kuidas tänu Skype’ile on Eestis maailmatasemel insenere ja tänu moodsale panganduskultuurile kvalifitseeritud teenusespetsialiste.

Tänu Peteri lisarahale ja tema kogemusele ei takista meid miski ehitamast võitvat meeskonda ning täielikult keskendumast teenusele, mis ühel päeval võiks saada välismaksete sünonüümiks.