21.07.2013, 00:05
Kerged suvised kalaroad
Jahte täis sadamat ja peenutsemata serveeringuid vaadates tekib City Marinas tunne, nagu viibiks mõnes Vahemere-äärses linnakeses, mitte Tallinnas.
FOTO:
City Marina köök on noore peakoka Jörgen Kohal (26, pildil) esimene võimalus peakoka ametit pidada ja rahulolevaid sööjaid vaadates tundub, et ta on selles ametis edukas. Jörgen on töötanud Platzis ja Ribes, on jõudnud praktiseerida ka Eesti tipprestoranides nagu Alexander ja Bordoo. Tallinnas Admiraliteedi basseini äärses City Marinas üritab ta hoida lihtsat joont, kus rõhk ei ole mitte välisel säral - kala peab ise enda eest rääkima. Jörgen näitab kalaletti, millel on eestimaised lestad, ahvenad ja tuulehaugid nii värskena kui ka suitsutatuna. Ainsa söögikohana Eestis saab seal külmletist meelepärase kala ise välja valida ja lasta see kokal köögis valmis küpsetada. Kalavalik on iga päev erinev ja sõltub Jörgeni sõnade kohaselt sellest, kuidas tuuled on ja mida meri annab. Mind hämmastas, et üks ja sama kala, näiteks lest, võib eri päevadel erinev olla.