Kui neiud kokaiini omamise eest süüdi mõistetakse, tuleb neil silmitsi seista ühe maailma karmima, ülerahvastatuma ja ohtlikuma vanglasüsteemiga.

Briti ajaleht Daily Mail kirjutab, et enamik välismaalastest narkomuuli saadetakse kurikuulsasse Santa Monica naistevanglasse, heal juhul on neil võimalik aga pääseda ka kaasaegsesse Ancon 2 naistevanglasse. Endiste vangide sõnul peavad mõned kinnipeetavad müüma oma keha, et soetada ellujäämiseks ajalikke asju, vahendab ajaleht. Raha eest on võimalik osta süüa, joogivett ja voodipesu, sellegipoolest on ka lähedastel võimalik saata vanglasse vajaminevat kraami. „Vanglaid juhivad tihti vangid,” väidab Briti ametnik Joanna Joyce.

Ootab pikk vangistus

Kui kumbki eestlanna end süüdi ei tunnista, ähvardab mõlemat kuni 25-aastane reaalne vangistus, võib järeldada varasematest juhtumitest.

Peruus Alejandro Velasco Astete rahvusvahelises lennujaamas kinni peetud eestlannasid reetis nende närviline hoiak. Kontrollimisel leiti nende käsipagasist ligi kuus kilo narkootikumi.

Kohalik meedia kirjutab, et kaks eestlannat käitusid lennujaamas närviliselt ja kummaliselt, mis äratas narkopolitseike tähelepanu ja nad otsustasid nende pagasit kontrollida.

Anneli ja Anne Maarja kohvriseintelt ja kaane alt leiti kokku 5,815 kilo narkootikumi. Kiiranalüüsiga veenduti, et tegemist oli kokaiiniga.

Eestlannadel oli kavas lennata Cuscost Lima kaudu Brasiiliasse Rio de Janeirosse, kinnitab Peruu politseiorganisatsioon.

Kahe eestlannast narkomuula kohta alustati kriminaalmenetlust ja nendega tegeleb edasi Cusco linna narkopolitsei.