„Loodetavasti käib enamikus omavalitsustes valimiste eel sisuline arutelu, kuidas saaks ja kes oskaks kodukoha elu paremaks muuta. Probleemidest meil puudu ei ole, õnneks on piisavalt ka lahendusi, samuti kandidaate, kes soovivad lahendusteni jõuda,” märkis ta.

Pealinna valitseva Keskerakonna asejuht Enn Eesmaa ütles, et presidendi säärane avaldus nõuab ka väidete tõestamist.

„Päevapoliitikasse sekkumine pole tüüpiline presidendi roll. See on aga üks tema stiilinäiteid, kui vormiliselt lähtuda. Sisuliselt, loodetavasti on tal peale arvamuse ka kindlad tõendid selle kohta, mida ta väidab. Siis saab see kahtlemata mingisuguse juriidilise protsessi alguseks. Niikaua kui seda ei ole, ma imestan, et riigipea selliseid avaldusi teeb,” ütles Eesmaa.

Eesmaale ei istu

Presidendi sekkumine päevapoliitikasse, eriti sellisel tundlikul ajal nagu enne valimisi, on Eesmaa hinnangul paljude traditsioonide ja tavade vastane. „Presidendi poolt selliste avalduste tegemine mulle isiklikult hästi ei istu,” lisas ta.

„Lausungeid on enne valimisi nii palju. Kõigile reageerida on üsna mõttetu ja isegi võimatu, kuid presidendi avaldus on selles mõttes eriline ning me võtame selle kindlasti jutuks ja kõigepealt teadmiseks,” ütles Eesmaa.