Eriti tuntavad on Argentina köögis Hispaania ja Itaalia mõjutused – palju on suurepäraseid käsitsi valmistatud jäätiseid ja sorbette pakkuvaid kohvikuid ehk gelateria’sid, värskeid saiu ja koogikesi küpsetavaid pagariärisid ning pizzeria’id. Kindlasti tuleb ära mainida ka väikesed õhukese taina ja ohtra mahlase täidisega pirukad ehk empanada’d, mida saab igal tänavanurgal kaasa haarata ja n-ö käigu pealt nautida.
Esimesel õhtul, pigem küll juba südaööl Buenos Airesesse saabudes läksime ühte sealsesse kuulsasse liharestorani Don Ernesto. Veisest on korralikes söögikohtades saadaval enamasti üle kümne eri tüki, mida kõiki saab tellida meelepärases küpsusastmes. Liha valides ei tasu karta, et tegemist on väikese kartuli- ja aedviljakuhja või kastme varju peitunud tükikesega. Ühe portsuna serveeritav lihalõik katab tavaliselt terve taldriku.

Loe edasi, kuidas turistid mägedes kõrgusekartusega võitlevad ja mis on see magustoit, millega algab iga õige argentiinlase hommik.

Edasi lugemiseks:
1.99 Üksikartikkel ühe kliki mobiilimaksega