Märgukirjale anti kokku ligi 750 allkirja, neist 280 petitsioon.ee keskkonnas. "Naised on jätkuvalt seda meelt, et asi peab muutuma, mul on hea meel. Mind teeb nukraks valitsuse ignorantsus," rääkis Mikko.

"See, et peaminister Riigikogu liikmele ja märgukirja vaatamiseks aega ei leia, näitab tema suhtumist Eesti naisesse. Ma ei arva, et peaministri väga väärtuslikust ajast ei leiduks 5-10 minutit," lisas ta.

Mikko avaldas lootust, et uus valitsus mõistab soolise palgalõhe probleemi ning ka seda, et see probleem ei kao iseenesest. "Eeldame, et valitsus võtab selle teema üheks oma prioriteediks."

Valitsuskommunikatsiooni direktori Inga Bowdeni sõnul on endise sotsiaalministrina töötanud peaminister Taavi Rõivas soolise palgalõhe olukorraga väga hästi kursis. "Taavi Rõivas kutsus sotsiaalministrina kokku ka soolise võrdõiguslikkuse nõukogu, mille esimees on Iivi Anna Masso. Praegu vastutab valitsuses palgalõhe vähendamise eest sotsiaalminister Helmen Kütt, kellele peaministri büroo soovitas ka temaatilise petitsiooni üle anda."

Bowden kinnitab, et peaministri tööaeg oli Mikko Stenbocki majja saabudes läbi saanud: "Taustaks, et Marianne Mikko tõi Stenbocki maja fuajeesse oma petitsiooni pärast tööpäeva lõppu ilma ette hoiatamata ning andis selle üle politseivalvele. Peaministri büroo edastab märgukirja sotsiaalministrile."