"Elu praegusel Venemaal on muutunud uute seaduste ikke all ning nõukogude revanšismi õhkkonnas raskeks ning lämmatavaks," selgitab ta homme Eestisse emigreerumise tagamaid. "Seejuures – ning see on eriti tähtis – erinevalt teistest viimase aja rasketest aegadest (1998, 2008...) on lootused "uueks pöördeks" selgelt illusoorsed. Olen kindel, et paljud nii ei arva, kuid mul on raske tunne, et liigume tagurpidi... Lühidalt: kui juba raiutakse aknaid Euroopasse, tahaks avada õhuaknakesegi."

Troitski lubab, et tema artiklitest sünnivad maanteeseiklused, kultuurišokid, isiklikud draamad, poliitilised skandaalid, majanduskatastroofid ning teised pensionieelse elu rõõmud Euroopa põhjaosas.

"Mul on hea meel, et Delfi ja Eesti Päevaleht on saanud endale kolumnisti, kes teab Venemaast, Vene ajaloost, kultuurist ja Putini režiimi tegelikust olemusest nii palju, et ta soovib ajutiselt elada Eestis," tunnustab kolumnisti panust Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald. "Troitski avar ja kompromissitu maailmavaade kuluvad ära ka Eestis ning meil ilmuvate kolumnitega ta kavatseb rääkida lisaks Venemaale ka Eestist ja Euroopast."