Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu pöördus seepeale USA lennuameti FAA poole, et lennukeeld tühistataks. Pärast pöördumise üle vaatamist otsustas FAA lennuliikuse kolmapäeva õhtul taastada. Üsna pea olid taas liinil paljud Ameerikast Tel Avivi suunduvad lennud, suur osa Euroopa lennufirmasid taastavad aga lennud paari päeva jooksul.

Hukkunuid üle 700

Ent olukord Gazas on endiselt ärev. Täna varahommikul hukkus Iisraeli tangirünnakus ning mitmetes teistes väiksemates rünnakutes 26 inimest, mis tõstab kogu hukkunute arvu juba üle 700.

Olenemata mitmetest pakkumitest on vaherahu sõlmimine lähitulevikus endiselt üsna ebatõenäoline. Iisraeli sõnul on neil vaja rohkem aega, et hävitada piire ületavad tunnelid, mida Hamas rünnakuteks kasutab. Palestiina islamistid nõuavad aga Gaza sektori blokeerimise lõpetamist.

Washingtoni julgustusel on ka Egiptus püüdnud saada pooli rahulepet sõlmima, andes isegi lootust, et ehk saab lepe jõusse juba nädala lõpuks, mil toimub iga-aastane suurim pidustus Eid al-Fitr. USA ametnikud seda aga võimalikuks ei pea. 

Hamasi liidri Khaled Meshaali sõnul on rühmituse liikmed Iisraeli üle võite saavutanud ning toetavad ka rahu sõlmimist, ent seadnud tingimuseks Egiptuse kehtestatud keelu ja blokaadi tühistamist.

„Lepime esmalt kokku nõudmistes ja nende täitmises, ning siis saame kokku leppida aja, mil algab vaherahu. Me ei nõustu ühegi ettepanekuga, mis ei tühista blokaadi,“ ütles Meshaal. „Me ei soovi sõda ega selle jätkumist, aga me ei saa ise selle all murduda.“