Suudani kohus määras naisele usust loobumise eest karistuseks surmanuhtluse, mis pälvis ülemaailmse hukkamõistu. Ishag vangistati maikuus ja vabastati rahvusvahelise surve tõttu juunis.

Riigist lahkumiseks anti naisele Lõuna-Sudaani reisidokumendid, ent Khartoumi lennujaamas peeti naine kinni, sest sealsete ametnike sõnul olid ta dokumendid kehtetud. Uued süüdistused ei lubanud tal riigist lahkuda, kuid ta vabastati Khartoumis asuva USA saatkonna valve alla.

Kuu aega hiljem lendas naine koos perega Rooma, kuhu oli teda ning tema pere vastu võtma tulnud Itaalia peaminister. Pärast maandumist kohtus naine aga Paavst Franciscusega tema Santa Marias asuvas elukohas, kus paavst tänas teda oma usule kindlaks jäämise eest.

Ishagi abikaasa Daniel Wani on samuti kristlane, pärit Lõuna-Sudaanist ning omab USA kodakondsust. Nende tütar Maya sündis mais, vahetult pärast seda kui naine vangistati.

Naise advokaadi Mohamed Mostafa Nouri sõnul lahkus Ishag riigist kurvameelselt. „Ta armastab seda riiki väga, on seal sündinud ning üles kasvanud,“ ütles Nour. „Aga ta elu on ohus, mistõttu ta tunneb, et peab riigist lahkuma. Paar päeva tagasi teavitas Hamza-nimeline rühmitus, et tapavad naise enda ning kõik, kes teda aidata püüavad.“

Eelmisel nädalal pöördus naise isa perekond kohtusse nõudega Ishagi ja Wani abielu kehtetuks kuulutada, sest vastavalt usutavadele, ei tohi moslemi naine abielluda mittemoslemist mehega.