"Aga kui Keskerakonna soov muutusteks on siiras ja sisuline ning mitte valijatele mõeldud tühipaljas näitemäng, siis peaks erakond jätkama sealt, kus 2011. aastal pooleli jäädi. Toona toetasid pea pooled erakonna liikmed kongressil Jüri Ratast Keskerakonna esimehena. Ja kindlasti peab peaministrikandidaat olema ka erakonna juht. Vastasel juhul ei juhita riiki mitte Stenbocki majast, vaid hoopis Hundisilma talust," lisas Vakra.

Seega, kui ka Simson soovib erakonnas muutusi ja ausaks jääda, siis Vakra arvates tuleks tal teha juhatusele avaldus ja esitada teiseks peaministrikandidaadiks Jüri Ratas, kel on suurem avalik toetajaskond. Sel juhul oleks kongressi otsustada, kas erakond jätkab Jüri Ratase või Kadri Simsoni juhtimisel.

"See oleks aus nii erakonna liikmete, valijate kui ka Jüri Ratase suhtes. Vastasel korral oleks muutus näiline ning kandidaati jääks saatma säästuvariandi kuvand. See tähendab, et kuna Ratas Edgarile ei sobi, proovime, et ehk läheb Simson läbi," rääkis Vakra.

Vahetus Keskerakonna juhtimises on Vakra arvates aga hädavajalik, sest esiteks annaks see Keskerakonnale võimaluse väljuda pealinna munitsipaalpartei seisusest ja teiseks näeksid sotsiaaldemokraadid siis Keskerakonda tõsiseltvõetava koostööpartnerina pärast riigikogu valimisi.