Taskukalendrist tekkinud huvi saatis Rened kogu kooliaja, pärast keskkooli asus ta õppima Tallinna ülikooli psühholoogia erialale ning käis samal ajal Hiina meditsiini kursustel. Kui selgus, et nõelraviga tegelemiseks on tarvis arstidiplomit, astus ta pärast psühholoogi kutse saamist Tartu ülikooli arstiteaduskonda, mille lõpetas üldarstina. Vahepeal veetis ta aasta akadeemilisel puhkusel ning õppis sel ajal Hiinas Nanjingis hiina keelt, ikka selleks, et asuda kohe pärast arstiõpinguid kolmeks aastaks Pekingisse Hiina meditsiini ülikooli akupunktuuri, taimeravi, qigongi ja tuinamassaaži tudeerima. Viis aastat tagasi jõudis Rene oma õpingutelt tagasi Eestisse ja avas siin Hiina meditsiini keskuse, kus võtab vastu patsiente ja ka õpetab Hiina meditsiini.

Kuum või külm tüüp?
Omaksvõtt ei lasknud end kaua oodata. Praegu on Rene Bürklandi vastuvõtule pääsemiseks kaheksa kuu pikkune järjekord. Jah, te lugesite õigesti, oodata tuleb kaheksa kuud. Mis tähendab, et tohter ei võta hetkel juurde uusi patsiente, vaid tegeleb olemasolevatega. Milliste muredega Hiina meditsiinilt abi paluma tullakse? Rene Bürkland selgitab, et ta töötab nagu perearst – patsientide hulgas on nii pooleaastaseid kui ka 95-aastaseid ja muresid on seinast seina. „Alul tuldi peamiselt valuprobleemidega, seda on nüüd vähemaks jäänud, kuigi peavalu on endiselt suureks probleemiks. Hästi palju on stressist tingitud probleeme, näiteks depressioon ja seksuaalsusega seotud mured – eriti mis puudutab fertiilsust,“ selgitab Bürkland. Ta toonitab, et Hiina meditsiin pole mingi võlurohi, mis hädalised sõrmenipsuga terveks teeb, ent rohkelt edulugusid on ta oma praksise jooksul pealt näinud küll. On valudest vabanetud ja depressioonist paranetud.

Kuidas kiirelt külmetushaigusest üle saada, millised viis tarkust aitavad talve üle elada, mida peaks jälgima toitumisel ja paljust muust huvitavast juba homme ilmuvas LP-s!