Eelhääletamisel on konkurentsitult kõige aktiivsem oldud Tartu valimisringkonnas, kus oma valimissedeli on kasti poetanud juba 22,6 protsenti elanikest. Kõige passiivsemad eelhääletajad on samuti Ida-Virumaal, kus oma kodanikukohustust on praeguseks täitnud 9,2 protsenti valijatest.
Kui võrrelda kahe hääletusviisi tulemusi kokku, on kõige aktiivsem oldud Tartus, kus oma hääle on andnud juba tervelt 43,6 protsenti valijatest. Kahe peale kokku on kõige passiivsem samuti Ida-Virumaa ringkond, kus oma hääle on andnud vaid 17,8 protsenti hääletajatest. Seda on 9,9 protsenti vähem kui aktiivsuselt eelviimasel kohal olevas Pärnumaa valimisringkonnas.

Kui Tartu tulemusi võrrelda 2011. aasta valimistega, mil seal hääletas 64,2 protsenti valimisealistest, on toonase tulemuse kordamiseks antud juba ligi kaks kolmandikku häältest. Kuid kuna eelmisel korral osales eelhääletusel 17,5 protsenti hääletajatest, mida on 5 protsendi võrra vähem kui seekord, võib seal oodata eelmisest korrast kõrgemat valimisaktiivsust.
Eelmise korra valimisaktiivsus oli üleriigiliselt 63 protsenti, mis tähendab, et kui valimisaktiivsus jääb samasse kanti ka seekord, on enam kui pooled hääled juba antud.