Austria seoseid on Helmel veel teisigi. EKRE sümbol rukkilill ei ole ainult Eesti rahvuslill, vaid ka kunagine Saksamaa ja Preisimaa sümbol. Austrias sai rukkilillest äärmise parempoolsuse pan-germanistlike ideede sümbol. Vabaduse partei liikmed kandsid seepärast rukkilille ka Austria parlamendi uue koosseisu avaistungil 2006. aastal.

Aarialane ja relva-SSi kangelane

Aga minu neljasõnaline otsing tabas naelapea pihta. Kõige esimene tulemus osutas Metapeediale, millest ma polnud varem midagi kuulnud. Seda lugedes läksid mul silmad imestusest suureks. Vasakul üleval nurgas vaatab vastu Metapeedia sümbol – aarialane, paremal pool aga keegi relva-SS-i kangelane.

Metapeedia defineerib end järgmiselt: „Metapeedia on elektrooniline entsüklopeedia kultuurist, filosoofiast, kunstist, teadusest, poliitikast ja ajaloost. Metapeedia nimi tuleneb klassikalisest kreeka keelest: „meta“ tähendab „väljaspool“ või „sealpool“ ja „enkyklios paideia“ tähendab „entsüklopeedia“. Nimel on kahekordne sümboolne tähendus: Metapeedia keskendub teemadele, mida peavoolu entsüklopeediates tavaliselt ei kaeta või jäetakse tahtlikult välja. Metapeedial on metapoliitiline eesmärk mõjutada ühiskondlikku debatti, kultuuri ja ajaloovaadet.“

Metapeediast saame teada, et tegemist on rahvusvahelise võrgustikuga, mis koosneb rahvuslikest võrgustikest. Rahvuslik võrgustik koosneb rahvuslikust meediast, organisatsioonidest ja parteidest. Rahvusliku meedia lipulaevad on Nõmme Raadio, Kultuur ja Elu, Võitleja, Terve Mõistuse Sündikaat, natsionaalsotsialistlik Estland88 (Terra88) jt. Rahvuslikud organisatsioonid on aga Sinine Äratus (EKRE noortekoondis), Eesti Leegioni Sõprade Klubi, Eesti Rahvuslik Liikumine, Vaba-Sõltumatu Kolonn Nr. 1 ja Rahvuslaste Tallinna klubi. Rahvuslikud parteid on Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), Eesti Vabaduspartei – Põllumeeste Kogu (EVP–PK), Eesti Iseseisvuspartei (EIP) ja Eestimaalaste Radikaalne Erakond. 

Enimloetud artiklid: juudid Eestis, Adolf Hitler, SS, vabamüürlased...

Kui neist loeteludest veel väheks jääb, siis tasub vaadata linki enimloetud Metapeedia artiklid. Panen kirja loetelu alguse (ja ega tagapool midagi ei muutu): Esileht, Juudid Eestis, Adolf Hitler, Eesti vabamüürlaste loend, ‎Sinimägede lahing, Juudid, Ameerika Ühendriigid, Siim Kallas, Üld-SSi ja Relva-SSi kindralite loend, Teine maailmasõda, Natsionaalsotsialism, Must Päike, Juutide sõjakuulutamised Saksamaale, Viikingiaeg, Heinrich Himmler, Alfred Rosenberg, Vabamüürlus, Nõukogude Liit, Metapeedia, 20. Eesti Relvagrenaderide SS-diviis, Nürnbergi protsess, Harald Riipalu, 20. Eesti Relvagrenaderide SS-diviisi kokkutulek, Pikk Hermann, Relva-SS, Metapeedia: Teemade nimekiri, Eesti, NSDAP, Kristallöö, Vene-Jaapani sõda, Metapeedia: Toetus, Aarialane. Aitab küll! 

Kõik artiklid on kirjutatud vastavalt Metapeedia eesmärkidele ja metapoliitilistele vaadetele. Maailm jagatakse omadeks ja vaenlasteks. Metapeediat hinnatakse veebientsüklopeediaks, mis „propageerib valge rassi ülevõimu, neofašismi ja äärmusparempoolseid vaateid.“ (vt nt http://et.sciencegraph.net/wiki/Neofašism)

Metapeedia (Metapedia) sai ametlikult alguse 26. oktoobril 2006 rootsikeelse versiooniga. Praegu ilmub väljaanne ungari, saksa, inglise, rootsi, hispaania, horvaatia, eesti, rumeenia, prantsuse, portugali ja sloveenia, kreeka, tšehhi, norra, hollandi ja taani keeles. Loetelu on esitatud veebientsüklopeedia mahu kahanevas järjekorras. Siit võib näha ka üleeuroopalise metavõrgustiku tegutsemise ulatust.

Metapoliitika juured on uuspaganlikus ja äärmiselt parempoolses Thule-seminari liikumises. Seda ideoloogiat iseloomustab konservatiivse revolutsiooni ihalus, anti-amerikanism, anti-sionism, rassipuhtuse ja -eraldatuse (apartheidi) propageerimine.

Pakuvad alternatiivi etnilise rahvusluse suunas

Kui Metapeedia peab EKREt ja Sinist Äratust avalikult oma liikumise osaliseks, siis vastupidist näidata ei olegi nii lihtne. EKRE ja selle juhtide leksikonis meta-liitelisi sõnu ei ole. Sinise Äratuse noored on aga kogenematusest vähem ettevaatlikud ja on üht-teist välja lobisenud. Toon näiteks kolm episoodi sotsiaalmeediast.

Sinise Äratuse jõulupeol oli kingipakis metapoliitiline raamat

Esimene episood. Sinise Äratuse Facebooki lehel on sissekanne „Pärast pikka õhtut Rii[a]s on Sinise Äratuse liikmed väsinud, kuid arutlemine metapoliitika üle võtab tuure üles“ (19.11.2014).

Teine episood. Samal lehel on sissekanne ja foto: „Jõulupeoks said kõik meie aktivistid eneseharimiseks sügavat metapoliitilist kirjandust: Elu on väeteenistus Maa peal!“ Fotol on ka Jaak Madison hoidmas käes värsket sügavat metapoliitilist jõulukinki (28.12.2014).
Raamatukoi tutvustusest saame teada et raamatu „Elu on väeteenistus Maa peal!“ üks juhtmotiive on võitlus nüüdismaailma vastu. See on eelkõige sisemine võitlus – suurimat džihaadi tuleb igal hetkel pidada sisemiste vaenlaste vastu.

Kolmas episood. Noorteliikumise „Sinine Äratus“ juht Ruuben Kaalep annab intervjuu netiväljaandele Ohmygossip.ee – „Püüame olla eestlaste uue rahvusliku ärkamise tõrvikukandjad“. Selles ütleb ta järgmist: „Uuel aastal peab Sinine Äratus leidma endas piisavalt jõudu ja distsipliini, et saada tõelisteks eestlaste uue rahvusliku ärkamise tõrvikukandjateks. Konservatiivse Rahvaerakonna noorteliikumisena peame meie võtma oma suunaks maailmavaatelise ja loomingulise metapoliitika, et liberalismi asemel pakkuda Eesti noortele alternatiiviks teed etnilise rahvusluse suunas“ (23.01.2015).

Neist episoodidest piisab, et veenduda, et EKRE noortekoondisel on loominguline metapoliitiline maailmavaade. Nüüd ma enam ei imesta, et Sinise Äratuse tõrvikurongkäigule saabub kohale Vene riigi meedia koos kaaskonnaga.

Jaga
Kommentaarid