Kõige rohkem on novembrikuus tõusnud EKRE toetus: 7 protsendilt 12 protsendile. Nii Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kui Vabaerakonna toetus langes. Sotsiaaldemokraate toetas 16 protsenti ning Vabaerakonda 17 protsenti.

"Siin on näha EKRE tõusu ja Reformierakonna mõningast langust," sõnas TNS Emori uuringuekspert Aivar Voog. EKRE tõusu põhjuseks võib pidada seda, et erakond esindab jõulisemat ja radikaalsemat poliitikat, mis tundub Eesti inimestele Eestikeskne, siis Reformierakonna lähenemine on Euroopakeskne. Tuleb arvestada, et küsitlus viidi läbi ka ajal, mil Pariisi terroriaktid.

Simsoni valimisel Keskerakonna esimeheks võiks Voogi sõnul erakonna toetajate profiil ajapikku hakata muutuma. Kui praegu selleks enamjaolt venekeelne ja vanem elanikkond, siis noorema juhi valikuga võiks valijate hulk muutuda nooremaks, kuid Savisaare toetajad kohe sealt ära ei kaoks.

Koalitsioonierakondade reitingute langemist 48 protsendilt 43-le võib olla mõjutanud Estonian Airiga seotu.

23 protsenti vastanutest ei osanud oma erakondlikku eelistust öelda.

Nii Keskerakonna kui Reformierakonna reiting oli septembrikuus 24 protsenti. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus tõusis septembris 18 protsendile. Vabaerakonna toetus jäi augustiga samale tasemele ehk 17 protsendile. Septembris ulatus nii IRL-i kui EKRE toetus vaid seitsme protsendini.

Augustis oli 25 protsendiga kõige populaarsem erakond Keskerakond. Järgnesid Reformierakond, Vabaerakond ja SDE vastavalt 20, 17 ja 16 protsendiga. Isamaa ja Res Publica Liitu toetas 9 protsenti vastanutest, nagu ka Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda.

Juunis BNSi tellimusel Emoris tehtud küsitluse kohaselt oli aga populaarseim Keskerakond 26 protsendiga, järgnes Vabaerakond 19 protsendi ja Reformierakond 18 protsendilise toetusega.

Lisaks BNSi tellitud Emori küsitlustele mõõdab erakondade populaarsuseid ka Turu-Uuringute AS ERRi tellimusel.