Tallinna halduskohus leidis, et ettekirjutuses nimetatud reklaamid olid suunatud eelkõige neis eksponeeritud erakonna liikme (kaebaja) reklaamimisele, mitte avalike huvide edendamisele. Sarnased menetlused käisid lisaks Savisaarele ka Jaanus Mutli ja Arvo Sarapuu suhtes, kes olid koos Savisaarega pildil oleval Hiiu staadioni reklaamil.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon tegi eelmise aasta alguses Keskerakonna esimehele ja Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele ettekirjutuse, mille kohaselt peab ta linnale kohalike valimiste eel tehtud valimisreklaamide eest tagasi maksma peaaegu 113 000 eurot. Savisaar kaebas otsuse halduskohtusse, mis nõustus ERJK seisukohtadega. Ringkonnakohus nõustus omakorda halduskohtu otsuse põhjendustega.

Menetluskulud apellatsiooniastmes jäid menetlusosaliste endi kanda. Otsus on jõustumata ja sellele võib esitada esitada kassatsioonkaebuse 30 päeva jooksul.

Savisaare advokaat lubab 113 000 eurot välja nõudnud ringkonnakohtu otsuse riigikohtus vaidlustada

Edgar Savisaare esindaja, vandeadvokaat Oliver Nääs kinnitab, et tänase ringkonnakohtu otsusega ei nõustuta ning see kaevatakse edasi riigikohtusse, teatas Keskerakond.

“Antud juhul on tegemist põhimõttelise küsimusega, sest varasemalt pole Eesti õiguspraktikas olnud käsitlust, kus kohaliku omavalitsuse teavitustegevus hinnatakse ümber poliitiliseks annetuseks. Tänane seadus ei anna selliseks ümberhindamiseks võimalust ega mingeidki kriteeriume, mistõttu peame seda põhjendamatuks. Olukorra muudab kentsakaks asjaolu, et asjas puudub vaidlus selle üle, kas esines teavitustegevus. Teavitustegevuse olemasolu on tunnistanud nii ERJK kui ka kohus.”

“Läheme selle vaidlusega kindlasti edasi riigikohtusse,” lisas Oliver Nääs.