Nädala alguses kirjutasime, et Soomest on Eestisse levinud Odini sõdalaste rühmitus, kelle eesmärk on omaalgatuslikult tänavatel patrullides eestlasi pagulaste eest kaitsta. Grupiga on seotud ka mitu kõrget kaitseliitlast ja kaitseväelast. Sõdalaste küsimus tekitas avalikkuses vastakaid arvamusi. Osa inimesi näeb omaalgatuslikes jõukudes ohtu oma turvatundele, aga teiste arvates on probleem ülepaisutatud, sest kellelegi ei saa keelata mingisse ühendusse kuulumist, eriti kui vähemalt teoorias on eesmärk rahu tagamine. Kaitseväe ja kaitseliidu juhtide arvamused jäävad pigem teise kategooriasse, ent nad lubavad siiski sõdalastel teraselt silma peal hoida.

Oodatult koomiline Põhja-Tallinna puhastus

See nädal jäi viimaseks Põhja-Tallinna esindusnägudele, linnaosavanem Karin Tammemäele ja tema asetäitjale Priit Kutserile. Kumb neist on skandaalsem? Ei oska öelda. Tammemäe nime taha võib kirjutada mitu linnaraha kahtlase kasutamisega seotud skandaali ja valearvete esitamise. Kutser sai kuulsaks usina netikommentaatorina ja invaliidi parkimiskaartide kasutamisega. Mõlema kontosse kuulub linnaraha eest tehtud valimisreklaam. Selle taustal polegi imestada, et nende lahkumine jääb ajalukku samuti skandaalsena: Tammemägi lasti lahti päeva pealt ja Kutser viskas intervjuud küsima tulnud ajakirjanikud oma kabinetist välja.
Karin Tammemägi

Kas EL ja Suurbritannia jõuavad leppeni?

Eile algas Brüsselis ülemkogu istung, kus Euroopa Liidu juhid püüavad ühe põhiküsimusena leida kompromissi Suurbritannia nõudmiste asjus, et saareriik ikka EL-i jääks. Teine tähtis teema on rändekriisile reageerimine.