Cramo ja Rock kohtusid Alexela KML-i mängudes neljal korral ning kõik kohtumised võitis Cramo. Lisaks mindi vastamisi ka karikavõistluste finaalis ning ka siis sai võidu Kalev/Cramo. Sellegi eest olid mängud huvitavad. Hooaja esimene kohtumine oktoobri alguses lõppes Tallinna klubi 81:73 võiduga, teises mängus jaanuari lõpus olid Cramo võidunumbrid 83:75.

Kolmandat korda kohtuti 25. veebruaril ning siis sai Cramo võidu tulemusega 83:71. Neljandas mängus märtsi lõpus alistasid tallinlased taaralinlased 78:68. Siiski tuleb märkida, et vähemalt viimases omavahelises kohtumises polnud midagi laual, sest Cramo oli tolleks hetkeks juba kindlustanud põhiturniiri võidu ja Rock teise koha. Lisaks ootas Rocki ees Balti liiga finaali korduskohtumine.

Karikafinaalis kohtuti detsembris, vahetult enne jõule ning siis sai Cramo kõige suurema võidu omavahelistes kohtumistes sel hooajal, tulemusega 73:55, vahe +18.

Kuidas jõudsid meeskonnad finaali?

BC Kalev/Cramo pidi näiliselt rohkem vaeva nägema. Veerandfinaalis alistati BC Valga-Valka/Maks/Moorits mängudega 3:0, kuid mitte ükski võit ei tulnud ülemäära lihtsalt. Kõige suurem ülekaal oli avamängus, milles alistati piirilinlased 92:69.

Teine mäng oli samas põnevuskohtumine, milles Valga-Valkat lahutas võidust kõigest üks korv. Cramo nägi väga palju vaeva, et minna 88:87 juhtima, kuid Valmo Kriisal oli loetud sekundid enne lõpusireeni võimalus võita kohtumine kerge viskega korvi alt, kuid see ei tabanud ning Cramo pääses imekombel võiduga.

Kolmandas kohtumises ei läinud nii põnevaks ning kuigi Cramo andis teisel poolajal juhtohjad käest ära, saadi 12-puntkiline võit 80:68.

Poolfinaalis nägi Cramo kurja vaeva AVIS Raplaga. Avamäng võideti tänu väga heale kolmandale veerandile 84:74. Teises kohtumises elati üle paar ärevat momenti, kuid saadi siiski 83:78 võit.

Viimaseks osutunud kolmas kohtumine läks isegi lisaajale. Cramo juhtis veel normaalaja viimasel minutil 69:62, kuid Rapla tegi võimsa 7:0 lõpuspurdi ning viis mängu ekstraperioodile. Lisatud viiel minutil jäi Cramo jõud peale 82:79, kuid kaugel polnud ka teine lisaaeg, sest Devin Brooksi kolmene viimasel sekundil läks napilt mööda.

* * *

Rocki teed finaali võib pidada mõnevõrra kergemaks. Veerandfinaalis alistati kolmes mängus väga ülekaalukalt TTÜ KK. Esimene mäng lõppes Rocki 45-punktilise võiduga 103:58. Teine mäng oli kõige võrdsem ning Rock võitis kohtumise tänu võimsale teisele poolajale 100:82.

Kolmandas mängus võitjas jälle kahtlust ei tekkinud ning taaralinlased said 107:73 võidu. Kolme mängu keskmine üleolek TTÜ KK-st oli muljetavaldav 32,3 punkti.

Poolfinaalis tuli vastu TLÜ/Kalev, kellest saadi jagu kolmes mängus. Esimeses kohtumises otsustati teisel ja kolmandal veerandil tehtud 23-2 spurt. Lõpusireeni kõlades näitas tabloo 87:56 võitu.

Teises mängus näitas TLÜ/Kalev head võitlust ning Rock vajas väga tugevat teist poolaega, et saada seerias teine võit, seekord saadi see tulemusega 97:74.

Ka kolmandas mängus oli enne teist poolaega võitja küsimärgiga, kuid taaralinlased tegid võimsa 14:2 spurdi ning mäng ja kogu seeria oli otsustatud. Rock võitis 92:76 seeria võiduga finaali.

Mida võib finaalist oodata?

Kuigi osad mängijad on Cramos ja Rockis vahetunud pärast eelmise aasta finaali, võib arvata et talllinlased tahavad eelmise aasta finaali kaotuse eest kätte maksta. Mäletavasti alistas Cramo 2011-2014 aasta finaalides Rocki kuivalt 4:0, kuid eelmine aasta sai 4:1 võidu Rock.

Suurt osa hakkavad mängima ka vigastused. Rock on niikuinii ilma Timo Eichfussita, kuid kõik teised mängijad peaksid olema finaalseeriaks rivis. Cramo seis pole nii roosiline. Esimesed kaks ringi saadi hakkama ilma Mario Delašita, poolfinaalides oli puudu ka põhimängujuht Sten-Timmu Sokk. Praeguseks pole selge nende tervislik seisund ning kas nad on suutelised homme algavas seerias kaasa tegema.

BC Kalev/Cramo punktid on play-off'ide ajal tulnud suhteliselt võrdselt kõikidelt mängijatelt; lausa kuus mängijat on keskmiselt visanud üle 11,5 punkti, kõige resultatiivsem on olnud Rain Veideman 15,8 silmaga. Siiski tuleb Rockil silma peal hoida enim Shawn Kingil, kelle punkti statistika ei pruugi küll olla kõige säravam, kuid lauavõitluses võib ta mänge ühele või teisele poole kallutada küll.

Kalev/Cramo peab leidma viisi, kuidas peatada Evaldas Žabase. Play-off'is on leedukas teinud imelisi esitusi, kõige krooniks on ilmselt 42 punkti TTÜ KK vastu veerandfinaali viimases mängus. Tema keskmine punktisaak kohamängudel 23,67 on kõikidest mängijatest kõige kõrgem.

Seeria lubab tulla igatahes väga põnev ja pingeline. Põhihooaja kohtumisi ning senist play-off käike vaadates ei tohiks ühepoolseid ning igavaid mänge tulla ning mänguilu peaks jaguma kõigile.

Seeria algab esmaspäeval kell 19.10 Saku Suurhallis. Igast finaalist teevad otseülekande ka TV6 ja Delfi TV. Nemad lähevad otse-eetrisse 10 minutit varem ehk kell 19.00.