Teie trennigraafik on muljet avaldav. Kui palju aega jääb lähedastega koos olemiseks?
Lily: Paar korda kuus üritad ikka kokku saada, aga eks see keeruline ole. Laagris olles ei saa muidugi üldse kohtuda, kodus treenides mõistagi rohkem. Aga laagrid ja kodust eemal olek käib spordi juurde.

Kui pinge on suur ja aega lähedastega koos olla napib, siis mida te teete, et päeva lõpus lõõgastuda?
Liina: Lihtsalt oledki teleri ees, vaatad saateid ja pikutad. Midagi eriti teha ei jaksagi. Kui viitsimist on, siis käin lihtsalt väljas jalutamas.
Lily: Puhkamiseks loeme raamatuid, mina ja Leila joonistame ja maalime nii palju kui võimalik. Puhkus peab ikka puhkus olema, olgu ta õues või toas.
Leila: Pidudel käia ei saa – ega ei kipu ka eriti. Õhtuks on jalad nii väsinud, et viskad nad diivanile ega tee midagi.

Liina on Viljandis tantsu õppinud, Lily ja Leila aga hoopis tervishoidu. Millest selline erialavalik?
Leila: Me oleme mõlemad Tartu tervishoiu kõrgkooli haridusega bioanalüütikud. Hoopis teine ala! (Naerab.) See ei ole üldse meie ala, kui arvestada, mis elu me praegu elame.
Lily: Samas mõnes mõttes on küll. Elu lõpuni ei jõua ju sporti teha ja on väga hea, kui on hoopis teistsugune elukutse olemas. Meile tegelikult meeldib selline nokitsemine ka. Hea rahulik.
Mis võiksid olla mõtted või plaanid pärast olümpiat?
Liina: Pärast olümpiat tuleb vist pisut rahulikum aeg. Sporti teeme muidugi edasi ja mingit äralõpetamise plaani ei hau – miks mitte teha nüüd Tokyoni veel üks olümpiatsükkel –, aga mõni kuu on vast lihtsam ja jõuab ka enda vaimset poolt arendada. Mina plaanin näiteks sügisest grimmikooli minna. Tahaksin õppida meiki ja kunagi oma firma avada.
Lily: Olemegi mõelnud, et oleks vahva, kui igaüks õpiks samast valdkonnast eri ala. Saaksime siis kolmekesi oma salongi avada. Ainus jama on, et keegi ei taha juuksuriks hakata. Ei teagi, võib-olla õpib grimmikooli kõrvalt ka juuksuri eriala ära…
Leila: Kohvikumõtteid on meil ka olnud. Mõni väike armas kohvik Tartu vanalinnas oleks ju tore.

Pikka intervjuud maailmakuulsate kolmikutega loe juba homme ilmuvast LP-st!