Lõuna ringkonnaprokuratuur teatas Delfile, et 15. juulil kell 00.33 sai politsei väljakutse Urvaste valda Kuldre külla ühele kinnistule, kus helistaja sõnul olevat üks mees löönud 16-aastast noormeest, kes pärast lööki kukkus ning tal olid krambid. Sündmuskohale reageeris politsei kõrval ka kiirabi.

Esialgsetel andmetel oli üks naine näinud, kuidas kolm noorukit askeldavad tema auto kallal. Kuna naine ise ei julgenud noorte tegevusse sekkuda, helistas ta oma tuttavale, 55-aastasele mehele. Mehe kohale jõudes jooksid noormehed sõiduki juurest minema, ühte möödujat lõi mees rusikaga vastu nägu.

Sündmuskohal viibinud noormehed olid alaealised ning olid eelnevalt alkoholi tarvitanud.

Poisi endine kooliõde ütles aga Eesti Päevalehele, et noormees oli lihtsalt valel ajal vales kohas.

Tema sõnul mängisid kaks poissi eemal palli ning tahtsid lihtsalt autoga nalja teha. Kannatanu oli äsja kodust tulnud ning kõndis sõprade poole. „Siis tuligi see 55-aastane mees välja ja lõi teda. Esimese löögi lõi pähe ja poiss kukkus pikali. Kui ta oli maas, siis lõi mees teise löögi jalaga kõhtu,“ ütles kooliõde. Varasemaid terviseprobleeme, mis viitaks krampidele, tuttav poisil ei täheldanud. Ta kinnitas, et noormees mängis korvpalli ja sai kooli lõpus veel aasta parima sportlase tiitli.

Politsei väitega, et ka kannatanu auto kallal toimetas, koolikaaslane samuti ei nõustunud. „Ta läks korteri trepikotta sõpra otsima, välja tulles tuli lööja talle vastu ning küsis, "Kes rehve tahtis tühjaks lasta?" Poiss vastas, et tema ei tea midagi ja siis löödi,“ väitis tuttav.

Delfile kinnitas sedasama versiooni veel üks kohalik elanik, kes nägi sündmust pealt. Anonüümseks jääda soovinud allika sõnul teesklesid poisid autorehvide tühjaks laskmist ja surma saanud noormees, kes oli allika sõber, auto juures polnudki, vaid tuli välja trepikojast peale seda, kui auto juures tegutsenud noored olid ära jooksnud.

Loe edasi pikemalt homsest Päevalehest!