Riigi roll elamiskõlblike elupindade tagamisel peaks olema kindlasti suurem. Tegemist on ikkagi 21. sajandiga ning inimeste eluasemed tuleks ka sellisesse seiskorda aidata viia. Tallinna linnal on ette näidata küllaltki edukas munitsipaalkorterite programm, mis on aidanud parematesse elutingimustesse väga paljud inimesed. Kuna aga kõiki abivajajaid pole võimalik ega ka vajalik justnimelt munitsipaalkorteritega aidata, siis on võimalik tõhustada riigi osalist abi elamistingimuste parendamisel. Näitena võib tuua hajaasustuse toetusprogrammi, mis on kahtlemata eriti maapiirkondades suureks abiks olnud. Suurendada saaks ka Kredexi pakutavate võimaluste valikut.

Pean väga vajalikuks KOV-ide tulubaasi taastamise kärbete-eelsele tasemele, sest just kohalikud omavalitsuses saaksid inimestele lähedal seisjana pakkuda kõige kiiremat ja efektiivsemat tuge elamistingimuste paremaks muutmisel.
Mailis Reps
Riigi roll seisneb eelkõige selles, et luua võrdseid võimalusi heaolu kasvuks. Heaolu kasvades paranevad ka elamistingimused ning inimeste tervis.
Eiki Nestor