Keskerakonnas tegelikult aastaid kestnud võimuvõitlus on jõudmas oma vahesadamasse või lõppfaasi. Kuidas just keegi tahab võtta, sest ega üheski erakonnas ei lakka kunagi võitlus mõjuvõimu pärast. Aga alates Jüri Ratase kaotusest kongressil Edgar Savisaarele on erakond kõik need aastad olnud küllalt tugevalt jagunenud ja nüüd on võitmas toona kaotajaks jäänud pool, mille eestvedajad on Jüri Ratas, Kadri Simson, Mailis Reps, Jaak Aab ja teised.

Edgar Savisaar on ju ise teinud kõik selleks, et Keskerakond oleks sellises seisus, kus ta praegu on. Savisaar on inimesi tülli ajanud, teinud muu hulgas kõik selleks, et inimesed end halvasti tunneksid, ja korraldanud väidetavalt ka selle, et Jüri Ratas ei saaks olümpiakomitee presidendiks.

Mina kohtusin eile (üleeile – K. A.) Savisaarega ja minu nõuanne talle oli rääkida läbi ja leppida kokku. Selge on, et eeloleval kongressil tema ei võida. Savisaare võit on täiesti välistatud. Küsimus on pigem selles, mis saab edasi. Eestis on olnud kaks suurt ja tugevat erakonda – Koonderakond ja Rahvaliit –, kes on olnud korraliku esindatusega parlamendis ja siis kadunud kiiresti kaardilt. Jah, mõlemast on teatud poliitikud leidnud endale n-ö järgmise elu mõnes muus erakonnas, aga suuremalt jaolt on need tipud koos oma erakondadega põhja läinud.