Mullu juunis tunnistas Harju maakohus Alar Nääme omastamises süüdi ja määras talle 6300-eurose rahalise karistuse.

Riigiprokuratuur süüdistab Näämet ametiisikuna Tallinna linna eelarveliste vahendite ebaseaduslikus kasutamises ligi 2800 euro ulatuses. Selle raha eest korraldas Nääme enne riigikogu valimisi Valgas üritusi, olles sealjuures ka ise Valgamaal kandidaat.

Harju maakohtu otsuse vaidlustas Nääme kaitsja Tallinna ringkonnakohtus, kes jättis kaebuse rahuldamata. Nääme kaebas edasi riigikohtusse, kes ei võtnud tema kaebust menetlusse, mistõttu jõustub süüdimõistev kohtuotsus.

Pühendub perele

Alar Nääme kinnitas eile, et astub linnaosavanema kohalt tagasi. „Kuna ma olen avalikus teenistuses ja kohtuotsus on jõustunud, pean ma tagasi astuma kohe. Linnaosavanemana ma jätkata ei saa,” ütles ta.

Oma edasiste plaanide kohta ei osanud Nääme veel midagi öelda. „Võtan mõneks ajaks aja maha, pühendan ennast ja enda aega perele ja oma pisikesele pojale,” märkis Nääme.

Linnapea kohusetäitja Taavi Aas lubas kiiresti hakata Näämele asemikku otsima. „Minuni on jõudnud Alar Nääme palve ametist lahkuda ning mõistagi linnavalitsus ta ka ametist vabastab, seda näeb ette seadus. Linnavalitsus ning Keskerakonna Tallinna nõukogu hakkavad uue Kesklinna vanema küsimusega võimalikult kiiresti tegelema, uue inimese ametisse nimetamiseni juhib linnaosa vanema asetäitja. Tänan Alar Näämet tehtud töö eest ja soovin talle edu uutes väljakutsetes,” kommenteeris Aas.

Sotsiaaldemokraadist linnavolikogu liikme Hanno Matto arvates peab uus linnaosavanem olema laitmatu renomeega. Matto avaldas lootust, et Jüri Ratase juhitud Keskerakond ei leia Näämele maksumaksja raha eest kohe uut ja sooja ametikohta, nagu tehti seda Ester Tuiksoo või Lauri Laasi puhul. Vahur Koorits, Otti Eylandt