Eestlastele on see kahjuks vaid järjekordne episood pikemast tragöödiast, mis räägib telekanalist, mis pakub amatöörlikul tasemel, ent kulukat programmi. Seda tehakse Tallinna maksumaksja raha eest ja olematule vaatajaskonnale, kellest enamus elab pealegi väljaspool pealinna ja Harjumaad, taustaks telekanali eelmise juhi ametist viinud korruptsiooniskandaal.

Milline skandaal peab veel juhtuma, et piinlik tragöödia nimega Tallinna TV kord lõpeks?

Sekeldused Tallinna TV-ga kinnitavad ühtlasi, et praeguseks juba viis kuud Keskerakonda juhtinud Jüri Ratas pole suutnud lüüa erakonnas korda majja ning pöörata selle kuvandis põhimõttelist uut lehekülge. Edgar Savisaare vaim kummitab kahjuks jätkuvalt nii Toompeal kui all-linnas. Meenutagem näiteks Ratta jõuetust oma erakonna vanakooli poliitikute korralekutsumisel, olgu tema väljakutsujaks Yana Toom, Mihhail Stalnuhhin või nende noorem järgija Jaanus Karilaid.

Jätkub skisofreeniline olukord, kus peaminister Jüri Ratas vannub ühel päeval truudust läänelikele väärtustele, teisal kohtub mõni parteikaaslane Süüria verise diktaatoriga või kutsub üles flirtima Putini-Venemaaga – või lastakse tele-eetrisse punaokupatsiooni eitav saade.

Tõsi, Tallinna TV allub formaalselt meerikohustes Taavi Aasale, kuid ajalooliselt asub selle kanali sulgemise punane nupp Keskerakonna esimehe laual. Kuid mida ei tule, on riigimehelik otsus. Tallinna TV pidamisest ei ole pealegi suurt tulu ka Keskerakonnale: see toetab üle-eestiliselt pigem EKRE populaarsust ning seda ei vaata venekeelne valija.

Jüri Ratas, aitab surnult sündinud telekanali tilgutite otsas hoidmisest. Milline skandaal peab veel juhtuma, et see piinlik tragöödia lõpeks ning te julgete vajutada punast nuppu?