Ka Nääsi teada tuleb otsus 13. aprillil. Küsimusele, kas nõutakse uut ekspertiisi, vastas Nääs uurides, kas väljaandel on selline info. „Kes teile seda ütles?” küsis ta. Vastuse peale, et allikat ei avaldata, lausus ta mõistvalt: „Muidugi!” Nääs märkis, et menetluspooled vahepeal kindlasti suhtlevad, aga lõplik otsus tuleb ikkagi tuleval nädalal. „Vahepeal jooksvalt suhtlemist on, aga mitte midagi sellist, mida mina peaksin vajalikuks hetkel jagada.”

Märtsis ütles Nääs, et kuna Savisaar on pöördumatult haigestunud, pole Savisaar võimeline kohtumenetluses osalema. „Ta ei ole voodihaige,” rõhutas Nääs, täpsustades, et tervisliku seisundi tõttu on siiski oht, et kohtumenetluses osalemine põhjustab Savisaarele eluohtlikke tüsistusi või koguni äkksurma. Ta esitas kohtule taotluse, et Savisaare kohtuasi lõpetataks.

Juhtiva riigiprokuröri Steven-Hristo Evestuse hinnangul pole põhjust arvata, et Savisaare tervis on väga halb. Meenutagem, et kõigest paar päeva varem osales Savisaar Lõuna-Eestis parteiüritusel, kus pidas rahva ees pika kõne ja vastas küsimustele.