Midagi on mäda me riigis, kui ärimehed võtavad Eesti praeguse olukorra ja elukorralduse suhtes lootusetult karmi hoiaku. Püüame Meelis Kubitsaga (42) mõtestada, milles on asi. Tema enda senistest ja tulevastest tegemistest räägime ka. Nimelt on ligi 23 aastat Eesti edukaimat kommunikatsioonifirmat Corpore vedanud Kubits ettevõttes teistsuguses rollis.

Indrek Neivelt, Rain Lõhmus, Toomas Sildmäe ja teised tuntud äritegelased on viimasel ajal andnud intervjuusid, millest jääb kõlama, et nad pole rahul.

Arvan, et inimeste hinges on paanika. Ega Neivelt Eesti arengut hinnates niisama ei maini Põhja-Koread. Selge see, et ajakirjanik noppis ta jutust kõige kõlavama osa välja ja eks ta ise keeras vinti pisut üle. Ilmselt keegi ei arva, et meid saab võrrelda Põhja-Koreaga, aga on selge, mida ta tahab öelda: ärgake!

Või Toomas Sildmäe intervjuu LP-le. Kui inimene, kel pole avalikku äri ja kes ei kandideeri poliitikas, tuleb tõsise murejutuga välja, siis on midagi tõesti valesti. Vähemasti on grupil ettevõtjatel, kes on seotud Eesti majanduse esimese krooni- juveeli Hansapangaga, tunne, et miski on Eesti riigis pöördumatult muutumas. Üks ajastu saab otsa ja kui oled selle tunnistaja, on see tapvalt valus.