Minugi tutvusringkonnas on 22-aastane noor, kes asutas eduka puidufirma iseenda erialase tarkuse najal. Aga proovi säärane toimiv ettevõte püsti panna siis, kui su teadmised piirduvad ülikooli majandusharidusega! Muidugi saaksid hea tahtmise korral hakkama, aga siis oleks tarvis töötajaid, kes jagaksid valdkonna sisulist poolt. Kohe peaksid olema varnast võtta endast targemad. Kust nad küll leida!?

Mõtlen ikka ja jälle, et kui mul poleks olnud sügavat huvi keelte ja iseäranis eesti filoloogia vastu, oleksin suure tõenäosusega õppinud salsaõpetajaks. Või siiski mitte – ma poleks lihtsalt julgenud, sest mida küll mu pere ja sõbrad oleksid öelnud! „Kas sa oled hulluks läinud? Pead ikka endale päris ameti õppima!” Seda oleksid nad öelnud. Oh, õnneks säästsin neid närvivapustusest.

Imetlen oma salsaõpetaja nooruslikkust ja sära. Mõtlen, et see naine vist ei vananegi kunagi. Tema silmad kõnelevad küll rikkalikust elukogemusest, kuid keha ja vaim on kõigiti värsked. Aga ma ei imesta: piisab vaid tantsida tund aega Ladina-Ameerika kuumade rütmide saatel, kui mööda minugi keha kihutavad uljalt õnnehormoonid. Mida siis tunneb veel õpetaja ihu ja hing!