Aastaid on räägitud Tallinna lasteaedade väga halvast olukorrast. Pea pooled linna lasteaedadest vajavad osalist remonti ning kümmekond on nii halvas seisus, et tegelikkuses sinna lapsi lubada ei tohikski. Linna raha aga raatsitakse järgmisel aastal eraldada vaid ühe lasteaia täielikuks korda tegemiseks. Mul on siiralt hea meel Pirita-Kose lasteaias käivate laste pärast, kes on oodanud aastaid, et pääseda kaasaegsetesse ja tervisliku sisekliimaga lasteaiaruumidesse. Nimekirjas on veel kaks lasteaeda, mille fassaadid renoveeritakse Euroopa Liidu rahadega, linna mõningase osalusega. Päris kummaline on otsus renoveerida üks tühjana seisev hoone lasteaiaks Õismäel, kus lasteaiakohtadest puudust ei ole. Samas mitmes Tallinna piirkonnas ootavad lapsed järjekordades ning toimivate lasteaedade hooned on amortiseerunud.

Rikas linn, aga vaesed lapsed

Üksikisiku tulumaks suurendab ka järgmisel aastal linnakassat oluliselt, Tallinna Televisiooni rahastust suurendatakse, linnaisad käivad linti lõikamas ja advendiküünalt süütamas. Lasteaedades neil aega käia ei ole, seetõttu nad ei tea, et paljud lapsed veedavad oma päeva tervistkahjustavas keskkonnas. Vanadel hoonetel on olematu ventilatsioon, tihti ei tööta amortiseerunud küttesüsteemid ning majades on halb õhk rohkete avariide tõttu. Rääkimata pudenevatest fassaadidest ning treppidest.

Linnavolikogu istungil eelarvet tutvustades sõnas linnapea Taavi Aas, et linnas on 8 lasteaeda, mis renoveerimist vajavad ning linn neid järjest ka remondib. Head linnavalitsejad, kui teie tempo on üks lasteaed aastas, siis see viimane, kaheksas vajub lihtsalt kokku ning loodame väga, et seal lapsi sees ei ole.