XXVII laulupeol on kahel päeval kaks eripalgelist kontserti. Laupäeva, 6. juuli õhtul toimuv kontsert on pühendatud neile, kes meid eluteel suunavad – meie õpetajatele. Pühapäeval, 7. juulil toimuval traditsioonilisel laulupeo suurkontserdil astuvad lavale erinevad kooriliigid ja orkestrid. Kavas on nii laulupidude klassika kui ka tänaste heliloojate loodud uudislooming. “Laulupeo 2. kontserdi üks tipphetki on lõpuühendkoori esituses kõlav Pärt Uusbergi kantaat “Igaviku tuules”, mis on loodud eesti rahvaluuleainelisele Kristjan Jaak Petersoni ja Juhan Liivi tekstile,” tutvustab Perens ühendkooride esituses kõlavat uudisteost.

“Tänasel esitlusel Estonia kontserdisaalis kõlavad 40 teost on pärit eelkõige laulupeo teise kontserdi kavast ning nende seas saab olema mitmete uudisteoste esmaesitlusi,” lisab peadirigent Peeter Perens.

Repertuaari esitasid Tallinna Muusikakeskkooli mudilaskoor, Karlova kooli mudilaskoor, Püha Miikaeli kooli mudilaskoor, Vanalinna Muusikamaja lastekoor, Tallinna Muusikakeskkooli lastekoor, RO Estonia poistekoor, Tallinna Poistekoor, Eesti Rahvusmeeskoor, kammerkoor Head Ööd, Vend, Tartu Ülikooli kammerkoor, Eesti Teaduste Akadeemia Naiskoor, üle-eestiline neidudekoor Leelo ja neidudekoor Kammerhääled ning Estonia Seltsi Segakoor.

Koore juhatasid juubelilaulupeo liigijuhid ja dirigendid.

XXVII laulupeo peadirigent ja kunstiline juht on Peeter Perens ning XX tantsupeo pealavastaja on Vaike Rajaste. XXVII laulu- ja XX tantsupidu "Minu arm" toimub Tallinnas 4.-7. juulini 2019.