Minevikku on võimalik liita olevikuga. Teinekord tulebki. Shakespeare kipub kaasajale muutuma ehk liiga kaugeks, seega tuleb legendi lähendada. Kuidas? Aga miks ei võiks praegused tuntud autorid luua tema näidendeist oma kirjandusliku versiooni? Üleilmne kirjastus Hogarth press võttis säärase projekti ette ning pani nabakümnesse.

Kolm esimest sarja raamatut, mille Varrak tõlkis ja välja andis, tekitasid kõhklusi ja kahtlusi ning näppu ei jäänud. Neljas, „Nõiasigidik”, tundus aga tutvustust lugedes piisavalt intrigeeriv.

- - -

Makeshivegi teatrifestivali kunstiline juht Felix on tippvormis. Iga tema uus lavastus suudab hämmastada ja üllatada. Järgmiseks on tal plaanis tuua lavale Shakespeare'i „Torm” ja teha seda nii, nagu keegi kunagi varem pole teinud. Lisaks aule ja kuulsusele, mis lavastus talle tooma peaks, loodab ta tüki abil ka oma hingehaavu ravida.

Olukord võtab aga ootamatu pöörde, kui Felix reedetakse. Üleelamistest räsituna elab Felix kõrvalises paigas väikeses lobudikus, kus teda kummitavad mälestused nii armastatud ja kaotatud tütrest kui ka kättemaksust. Kaksteist aastat hiljem saab Felix oma võimaluse ja kättemaksuplaan hakkab kuju võtma kohaliku vangla seinte vahel, kus mees vangidele teatritunde annab. Uuesti „Tormi” lavastama asudes seab ta oma reetjale kuratlikult kavala püünise.

- - -

Nii oligi, raamat vääris lugemist. Midagi maailmakõigutavat see ei sisaldanud, kuid oli põnev, hästi kirjutatud ja andis pisut aimu Shakespeare’ist ja tema ühest kõige sümbolistlikumast näidendist „Torm”. Juba see, et sai siit-sealt uuritud „Tormi” kohta, on omaette väärtus. Kasutu tegevus küll – no ei ole ju kaasaegsel inimesel vaja Shakespeare’i näidendite süvaanalüüsi – aga ajule andis tööd ja ehk saabub Alzheimer seetõttu väikese viivitusega.

Samas, miks mitte ette võtta ka sarja esimesed kolm raamatut:

Jeanette Winterson, „Sel pikal ajal” ehk „Talvemuinasjutt”;

Howard Jacobson, „Shylock on mu nimi” ehk „Veneetsia kaupmees”;

Anne Tayler, „Hapu tüdruk” ehk „Tõrksa taltsutus”.

Muide, „Macbethi” kirjutab uueks Jø Nesbo ja „Hamleti” Gillian Flynn. Seega üha ägedamaks läheb.