Kirsten Morrison "Alchemy Of Love": Armastusest on palju lauldud, aga mitte sel moel nagu seda teeb Kirsten Morrison

Bohren und der Club of Gore "Sunset Mission": tõenäoliselt kõige kinemaatilisem muusika ja seda võib öelda läbivalt kogu Bohren´i loomingu kohta

Galaktlan "Ataraksia koidikul": Galaktlanile alati omane olnudp põhjamaiselt karge, aga sisemiselt soe ilu on esindatud ka uuel albumil

Solid Space "Darkness In My Soul": Nooruspõlve mälestus new wave´i ajastust

DJ Shadow "Hindsight": lugu ajast, kui instrumentaalne hip-hop ei olnud lihtsalt taustamuusika

Rezett "Doyce": ideaalilähedane klubimuusika -- mõtlik, aga samas kaasa haarav

Prurient "Sugar Cane Chapel": kuidas pühalik ja karm sulanduvad ülevaks

Electric Soul "X²": jõuline ja hingestatud näide sellest kuidas sellises mitte just kõige helgemas keskkonnas nagu seda on Detroidi linn, tulevikku vaadata.

Heliüleste tasandite muusikafestival Üle Heli keskendub žanrimääratluste asemel muusika tähenduslikkusele ja seostele erinevate kunstivaldkondadega. Käesoleval aastal on festivali teemaks „vertikaalhorisont”, mis jätkab möödunud aastal alustatud heli ja ruumi temaatika käsitlemist liikudes heli ruumiliselt ulatuvuselt helisündmuse tasandile, kus horisontaalsele justkui lisanduks vertikaalne dimensioon.

Loe festivali kohta lähemalt siit.

Festivali Facebooki leht.

Pileteid saab osta siit.

Tänased(reede) sündmused on koondunud Erinevate Tubade Klubisse, kus õhtut alustav Borgese labürintlikust ajakäsitlusest inspireeritud installatiivne audiodraama "Hargnevate helide aed" avab meeled edasistele Üle Öö kontserdielamustele unenäolisest kulgemisest kuni öiste tantsurütmideni. Õhtu elava muusika osa juhatab sisse Andres Lõo ambientplaadi "Unemana" esitluskontsert. Edasi jätkub õhtu tõusvas tempos Itaaliast pärit Tommaso Pandolfi võimsatest meloodiamassiividest tulvil sooloprojekti Furtherset saatel. Õhtu kulminatsiooniks on High Wolf'i ja paljude teiste nimede all tuntust kogunud Maxime Primault oma uuema aja projektiga Black Zone Myth Chant, mida on kirjeldatud kui Sun Ra kohtumist Dj Screw´ga. Öö lõpetab kodumaine psy-ambient-techno-trad trio Oopus (Mari Meentalo, Johannes Ahun ja Aleksander Sprohgis).