Uusaastapeol on mõistagi esikohal hea seltskond, lõbus meel ja klaasike vahuveini. Aga mitte ainult. Peolaua teevad eriliseks oma kätega valmistatud suupisted.
Evelin Ilves (50), kelle sulest on ilmunud kolm kokaraamatut, peab koos elukaaslase Siim Rikkeriga oma vanalinnakodu avaras köögis-elutoas kodurestorani Roog. Viimased kaks suve on kokandustandem toimetanud Hiiumaal. Eelmisel suvel tehti korda 12 aastat suletud olnud vana külapood, kus peeti pop-up-poodi-kohvikut. Köögis tegi süüa Evelin, Siim tegeles väljas saja-aastase suitsuahju ja grilliga. „Mulle meeldib, kui kõik on hästi värske ja nii kohalik kui võimalik. Hiiumaal on meil tekkinud toredad sõprussuhted jahi- ja kalameeste ning lihamüüjatega. Sealne toodang on ülihea kvaliteediga,” kiidab Evelin. Hiiumaalt saadud kodu- ja metsloomade liha pakutakse Tallinna kodurestoraniski.
2018. aastale tagasi vaadates arvab Evelin, et ta tegi liiga palju tööd.