Uus Eesti Panga presidendi, kes peaks Hanssoni välja vahetama juunis, kinnitab panga nõukogu ettepanekul ametisse Eesti Vabariigi president. Ent Eesti Panga nõukogu liikmete (v.a Laar), kelle ülesanne on riigikogule presidendikandidaat esitada, ametiaeg lõpeb juba veebruaris. Seitse uut nõukogu liikme kandidaati peaks riigikogule (mis saab juba kahe kuu pärast uue koosseisu) kinnitamiseks esitama samuti Laar. Ent sellest pole seni olnud kuulda rohkem kui keskerakondlase Jaanus Karilaiu mullusügisest juttu, et Laar olevat teinud talle ettepaneku, aga ta ei saavat seda vastu võtta.

Eesti Panga presidendiks saagu ikka tugeva majandusteadusliku taustaga inimene, kes pole ühegi erakonnaga väga lähedane.

Eesti Panga nõukogu eelmine esimees Jaan Männik, kes korraldas 2011. aastal panga presidendi valimised väga eeskujulikult ja hea lõpptulemusega, arvas sügisel, et presidendi võiks valida nõukogu uus koosseis, sest neil tuleb viis aastat koostööd teha. Tavaolukorras oleks see hea nõuanne, aga kõnealusel juhul mitte, sest riigikogu valimiste tõttu on õhk poliitikast paks ja mine tea, millal uus Eesti Panga nõukogu (rääkimata uuest presidendist) kinnitatakse. Väga varane valimine, nagu oli Männiku ajal (president sai valitud juba kaheksa kuud enne ametiaja algust), oleks seegi kord olnud asjakohasem.

Presidendita ja nõukogu liikmeteta Eesti Pank kindlasti ei jää, sest kui tekibki tõrkeid, pikenevad praeguse presidendi ja liikmete volitused automaatselt valimiste õnnestumiseni. Ent selline stsenaarium suurendab ohtu, et kvalifikatsioonilatt lastakse alla ja Eesti Panga presidendiks saab mõni pehmet maandumist ihkav veteranpoliitik. Eesti Panga president olgu ikka tugeva majandusteadusliku taustaga inimene, kes pole ühegi erakonnaga väga lähedane.